Omleta este unul dintre cele mai des preparate pregatite la micul dejun. Ea poate fi facuta simpla dar si in combinatie cu legume, ciuperci dar si diverse preparate din carne gen, sunca, kaizer, carnati…
Astazi va recomand reteta de omleta cu ciuperci, e o reteta simpla dar foarte gustoasa. Se pregateste repede si poate fi servita ca atare sau alaturi de un sos picant sau o salata.
Pentru a obtine o omleta pufoasa trebuie sa aveti mare grija cu timpul de gatire, ea nu trebuie gatita in exces fiindca devine fada si cu o consistenta cauciucata.
Va las mai jos inca doua retete pe baza de oua pe care ati putea sa le pregatiti la micul dejun!!


Ingrediente- Omleta cu ciuperci
- 3 oua
- 250 g ciuperci proaspete champinion
- sare si piper
- 2-3 linguri ulei
Cum se prepara omleta cu ciuperci
Pentru o omleta gustoasa si pufoasa se folosesc ingrediente proaspete si de buna calitate.
Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri.
Se pune intr-o tigaie uleiul la incins, se adauga ciupercile, sare si se calesc pana ce scade toata zeama si incep sa se rumeneasca usor. In tot acest timp se amesteca mereu cu o spatula de lemn.
Separat, intr-un castron, se sparg 3 oua , se presara cu sare si piper si se bat bine cu o furculita.
Cand ciupercile sunt gata se toarna deasupra ouale batute si se lasa focul la potrivit.
Cand omleta s-a gatit usor la baza si deasupra nu se mai vede ou lichid, se intoarce cu o spatula astfel incat sa nu se rupa. Se coace un minut si pe cealalta parte apoi se rastoarna usor pe o farfurie.
Se mananca calda cu o salata alaturi sau daca va place cu un sos dulce picant.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram.
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!