Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Baghete cu dovleac

Simple,usor de facut si foarte foarte gustoase!!

Pentru aceasta reteta va trebuie asa:
800 gr aluat foietaj
500 gr dovleac de placinta
zahar dupa gust
esenta de rom
esenta de vanilie sau zahar vanilat
2 linguri de zahar brun amestecat cu praf de scortisoara (optional)
Scoateti aluatul de la congelator si-l lasati in frigider sa se dezghete (de preferat sa-l puneti seara ca a doua zi sa nu aveti bataie de cap 🙂 ) Caliti dovleacul ras cu zahar dupa gust pana ce acesta se inmoaie putin.Eu de data asta am dat peste un dovleac foarte bun..mmm, nu a lasat multa zeama dar nici zahar prea mult nu a fost nevoie sa pun fiindca era foarte dulce .Dupa ce s-a racit l-am aromatizat cu putin rom si vanilie. As fi pus si scortisoara dar ii schimba culoarea .Am taiat aluatul in dreptunghiuri asa cum am crezut eu …voi puteti alege forma pe care o doriti, am pus cate o lingura de dovleac pe ele le-am unit si cu ajutorul unei furculite le-am presat pe margine. Am crestat deasupra din loc in loc dupa care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Le-am presurat cu putin zahar brun amestecat cu scortisoara …dar nu este obligatoriu sa faceti si voi asta .In cuptorul incalzit la foc mare (pozitia 3) am introdus tava si le-am lasat pana ce au crescut frumos si s-au rumenit .
Le lasati sa se raceasca asta daca mai aveti rabdare :))) si dupa aia le serviti cu incredere !!
Am uitat sa va spun ca sunt de post 😀
Pofta buna!!!
2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.