Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Beigli cu Mac si Nuca







Ingrediente pentru 4 sucituri:
1 kg faina
400 gr untura
200 gr zahar
500 ml smantana
coaja de la o lamaie
3 oua
1 plic praf de copt
20 gr drojdie
2 oua pentru uns suciturile

Ingrediente pentru umplutura :
500 gr nuca
500 gr mac
800 gr zahar
200 ml lapte fierbinte
1 mar
coaja rasa de la o lamaie
facultativ 100 gr stafide

Prepararea aluatului :

La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200 gr zahar, 500 ml smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat. Acest aluat se imparte in 4 bucati egale

Prepararea umpluturii :

Macinam nuca si o amestecam cu 400 gr zahar, adaugam la el coaja de lamaie rasa . Cei 100 ml lapte il punem la infierbantat si apoi il turnam peste nuca si adaugam si stafidele daca dorim. Punem vasul cu nuca la foc , unde il vom tine pret de 5 minute amestecand incontinu.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Macul il macinam cu 200 gr zahar .Il punem intr-un vas si adaugam la el restul de 200 gr zahar , coaja de lamaie. Infierbantam 100 ml lapte il turnam peste mac ,punem vasul la foc si fierbem compozitia timp de 5 minute amestecand incontinu.La compozitia de mac adaugam 1 mar razuit , prin adaugarea acestuia compozitia va fi mult mai pufoasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Va recomand , sa incepeti mai intai cu prepararea umpluturii.
Cum procedam pe mai departe . Intindem cele 4 bucati de aluat , asezam umplutura deasupra ,pe fiecare si incepem sa sucim , avand grija ca in timpul sucirii capetele sa le bagam. Se aseaza in forme , sau in tava (dar atunci sa le puneti la distanta una de cealalta , deoarece in timpul coacerii ele mai cresc) si cu o furculita le impungeti in 3 4 locuri . Suciturile se ung deasupra cu galbenus de ou , se lasa la odihnit pret de 5 minute in tava apoi se ung cu albus de ou si se da la cuptor.
Se coace timp de 1 ora la 250 grade .

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *