Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Biscuiti Martisoare


biscuiti-martisoare







Va dorim o primavara insorita !

Ingrediente :

220 gr unt( margarina)
150 gr zahar pudra,
1 ou,
1 plic zahar vanilat ,
440 gr faina,
1 plic praf de copt ,
1/2 lingurita sare,
colorant alimentar rosu ,

Preparare :

Intr-un vas punem untul(margarina) ,zaharul, oul si vanilia si le spumam .Faina se amesteca cu praful de copt si sarea , apoi se adauga treptat la compozitia de unt .Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen .
Aluatul se imparte in doua parti egale. In jumatate de aluat punem cateva picaturi de colorant rosu si amestecam pana se omogenizeaza.Invelim cele doua jumati in folie alimentara si lasam la rece pentru 4 ore sau pentru o noapte.
Dupa ce scoatem de la rece aluaturile rupem bilute in numar egal din fiecare. Intindem o biluta rosie si una alba sub forma de bastonase ,le punem una langa alta si le impletim ,apoi capetele le unim si le lipim.Cerculetele formate din impletitura
le punem in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit in prealabil . Tinem prajiturelele in cuptor la 150 grade Celsius timp de 8-10 minute .
Se scot din cuptor si se lasa la racit in tava .

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram