Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Briose cu merisoare







Ingrediente
500 gr faina tip 000
200 ml lapte
100 gr zahar
3 galbenusuri
razatura de lamaie
razatura de portocale
25 gr drojdie proaspata
esenta de vanilie
4 lg ulei
pentru impachetat
100 gr unt
1/2 lgt sare

Umplutura
150 gr merisoare uscate
3 albusuri
150 gr zahar
5 lg nuca de cocos
esenta de vanilie

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar.Galbenusurile se bat cu restul de zahar,sarea,razatura de lamaie,portocala si esenta .Peste faina cernuta adaugam drojdia dizolvat amestecata cu putin lapte caldut,galbenusurile batute si incepem sa framantam usor adaugand putin cate putin laptele caldut.Spre final adaugam si uleiul si framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime pe care o ungem cu untul moale(l-am bagat cam 15 sec la cuptorul cu microunde).Impachetam aluatul in 4 si il dam la rece pentru 30 min.Dupa 30 min il scoatem si il intindem din nou in foaie dreptunghiulara si de asta data il impachetam in 3.Se mai face dupa 30 min inca o operatie de impachetare in 4 dupa care il lasam la frigider 1 ora.Intre timp pregatim umplutura .Albusurile se bat spuma tare cu zaharul adaugam nuca de cocos si esenta de vanilie Aluatul se scoate se intinde in foaie cam de 1/2 cm grosime se taie in 3 parti egale se intinde deasupra umplutura de bezea se presara marisoarele taiate bucatele mici si se ruleaza fiecare bucata formand niste suluri pe care le portionam in buc de 5 cm.In tava speciala de muffins asezam chesele de hartie in care punem bucatile de briose.Se lasa la crescut cam 15 min dupa care se tin la cuptor pana se rumenesc frumos.
Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat langa un pahar de suc natural de portocale sau o cana de lapte.

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram