Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocanita de porc cu sos de cascaval si bilute de cartofi prajiti






Ingrediente :
400 gr carne porc
1 ceapa mijlocie
2 catei usturoi
50 ml ulei
1 lingurita maghiran
piper macinat, sare, boia iute

Ingrediente sos cascaval :
200 gr cascaval
4-5 linguri smantana
1 lingura unt
sare dupa gust

Ingrediente garnitura de cartofi:
400 gr cartofi
1 legatura patrunjel verde
1 ou
5 linguri faina
sare dupa gust

Preparare :

Carnea o portionam bucatele mici. Ceapa o taiem marunt si o calim pe 50 ml ulei. Adaugam carnea taiata, usturoiul zdrobit si condimentam cu sare, piper ,maghiran si boia iute. Turnam deasupra apa cat sa acopere bine carnea si lasam sa fiarba la foc mic acoperit pana ce carnea se inmoaie (daca mai e nevoie mai adaugam cate putina apa ) . Cand carnea se patrunde usor cu furculita lasam tocanita descoperita sa fiarba mai departe pana apa scade si ramane un sosulet mai consistent.
Trecem la prepararea sosului de cascaval. Intr-o tigaie punem la incins 1 lingura unt , desupra careia punem cei 200 g cascaval razuit, si smantana. Lasam sa dea cateva clocote bune , daca e prea gros sosuletul obtinut mai adaugam smantana si condimentam cu sare .

Fiind si sosuletul facut ne putem ocupa de garnitura de cartofi. Cartofii curatati, ii punem la fiert in apa cu sare . Cand sunt fierti ii strecuram si zdrobim. Adaugam la ei patrunjelul tocat, 1 ou crud si circa 5 linguri faina (se adauga faina cat sa obtinem o compozitie usor de modelat si mai consistent ).Condimentam cu sare apoi ii prajim in ulei. Se scot pe servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pe o farfurie asezam o parte de tocanita , bilute de cartofi si deasupra stropim din abundenta cu sos de cascaval.

Pofta Buna !!!

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

  • Craita

    28/04/2011 at 17:39

    am sa fac si eu cartfiori,ca suna foarte tentant

  • Anonymous

    29/01/2012 at 20:59

    Nu ar fi mai bine sa facem cartofii pe undeva mai la mijloc si sa nu-i lasam la urma?
    Eu am respectat ordinea de aici: am facut tocanita, sosul si apoi, cand am preparat cartofii, respectiv ou si faina… am stat si m-am uitat, dandu-mi seama ca sunt prea fierbinti ca sa le dau forma frumoasa, rotunda din imagine. Asa ca i-am lasat la racit.
    Data viitoare voi schimba ordinea. Asa se invata cel mai bine, experimentand.

    Multumesc pentru toate aceste idei minunate!
    Lia

  • Leila

    29/01/2012 at 21:41

    Da Lia , poti sa prepari compozitia inainte si la final sa le prajesti 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *