Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ceapa din aluat cu diverse umpluturi


Ingrediente aluat:
500 gr faina
300 ml apa
25 gr drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 ml ulei
Ingrediente umplutura:
pireu de cartofi,
sunca,
boabe porumb,
ciuperci champignon,
rosii,
busuioc,sare,piper
(umplutura poate sa fie cea folosita de mine ,dar puteti sa le umpleti cu ce doriti chiar si cu umplutura dulce)

Preparare :
Dizolvam drojdia in apa calduta si adaugam 1 lingurita sare si 1 lingurita zahar.La cei 500 g faina, adaugam maiaua de drojdie si framantam bine dupa care adaugam 50 ml ulei continuand sa lucram aluatul pana se absoarbe tot uleiul.Punem aluatul intr-o punga presarata cu faina si o dam la rece pentru 1-2 ore.
Umplutura am facut-o din ce am avut la indemana dar puteti folosi diferite variante . De dulce , de post fiecare dupa imaginatia sa. Am avut ramas niste pireu de cartofi si sa nu ii arunc m-am pus la treaba. In 2 linguri de ulei am calit 3 felii de sunca si pastrama taiate felii , la care am adaugat apoi niste porumb(cateva linguri),vreo 8 ciuperci mai maricele curatate si feliate, 4-5 linguri rosii cuburi de la conserva,sare, piper dupa gust, 1/2 lingurita busuioc maruntit si am lasat sa fiarba la foc molcom pana a scazut zeama. Aceasta combinatie de legume am amestecato cu circa 5 linguri mari de pireu am mai potrivit de sare si am trecut la umplutul aluatului.

Scoatem de la rece aluatul si pe suprafata de lucru presarata cu putina faina o rasturnam. O lucram usor apoi o impartim in bucati egale de circa 120 g . Din fiecare parte taiem aluat cat o nuca . Le dam la fiecare forma de bila . Luam o bila mai mare si o intindem sub forma de cerc cu diametrul de 10 cm.Acest cerc il vom taia din exterior spre interior in 4 in asa fel incat la mijloc sa ramana nesectionat cercul(acolo vom pune umplutura). Bila mai mica o presam cu palma putin asezam in mijloc umplutura dorita si tragem capetele peste umplutura ca acesata sa nu curga. Bila cu umplutura o asezam in mijlocul cercului mare pe partea nesectionata si incepem sa inchidem „petalele”. Tragem o parte peste bila cu umplutura si o acoperim apoi tragem peste partea de aluat din partea opusa . La fel procedam si cu restul „petalelor” cu diferenta ca la ultima petala marginile le vom trage putin sub forma.
Putem pune umplutura direct pe cercul pregatit dupa ce ii dam forma rotunda ca sa simplificam lucrurile desi rezultatul nu va fi la fel de spaectaculos , procedand la fel ca in cele descrise mai sus.
La final au parca forma unor cepe asa umplute . Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la odihna pret de 10 – 15 minute ,timp in care pornim cuptorul.
Le punem la copt si le coacem pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna !


Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.