Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cozonac Coronita cu Migdale

coronita-de-cozonac-cu-migdale

Imi plac mult cozonacii! Oare exista cineva caruia sa nu ii placa? Ma indoiesc!!
Coronita cu migdale e de fapt tot un cozonac cu o umplutura de migdale dar intr-o altfel de prezentare.
Ai mei au fost foarte incantati atunci cand l-am facut, asa ca s-a mancat pana la ultima bucatica!!

 

Aluat
1kg faina tip 000 ,
200 g zahar,
8 galbenusuri,
1 lingurita de sare,
400 ml lapte,
30 g unt 30 gr,
50 g drojdie proaspata ,
100ml ulei,
o lg razatura de lamaie,
o lg razatura de portocala,
1 fiola esenta de rom,
1 fiola esenta vanilie,
Crema
8 albusuri,
25 gr cacao,
150 gr zahar,
esenta rom si vanilie,
esenta de migdale (foarte putina),
400 gr migdale maruntite,
un galbenus pentru uns deasupra.
Fulgi de migdale pentru decor
Mod de preparare Coronita cu migdale 
Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald.
Se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale ,moale. Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, galbenusurile batute bine cu sarea, zaharul, esentele iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica. Se adauga untul topit, uleiul si se mai framanta pana ce apar ,,besicute” pe aluat.
Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.
Intre timp preparam crema:batem bine albusurile cu zahar adaugam cacao, esentele si migdalele maruntite cu ajutorul robotului.
Aluatul dupa ce a crescut se imparte in doua sau in trei bucati (depinde de cat de mari dorim sa facem coronitele).
Se intinde cu mana intr-o foaie dreptunghiulara se pune deasupra crema de migdale si se ruleaza.
Unim cele doua capete dand forma de cununa, o asezam pe tava tapetata cu hartie de copt dupa care cu ajutorul unui cutit bine ascutit crestam cununa pe partea exterioara din loc in loc.
Se lasa la crescut timp de 10-15 min , se unge cu galbenus de ou si se presara cu fulgi de migdale.
Se coace la foc potrivit timp de 50 min.Spre sfarsitul timpului de coacere se acopera cu o o folie de aluminiu( daca este nevoie) pentru a nu se arde prea tare.

coronita-de-cozonac-cu-migdale-1

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram