Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Crizanteme

crizanteme-din-aluat-de-cozonac







Aluat

600 gr faina
25 gr drojdie proaspata
2 oua
100 gr zahar
250 ml lapte (mai mult sau mai putin)
½ lgt sare
50 ml ulei
razatura de lamaie

Crema

300 gr ciocolata
100 ml frisca
100 gr zahar pudra
150-200 gr nuca macinata
esenta de rom

un ou pentru uns
susan

Mod de preparare
Aluat
Din 100 gr de faina ,drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar si putin lapte cald facem o maia pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina,ouale batute cu zaharul si razatura de lamaie.Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in buc egale cam 70 -80 gr /buc ,se rotunjesc si se lasa la crescut.
Crema
Ciocolata impreuna cu zaharul pudra si frisca se pun intr-o cratita pe baie de apa pana ce se topesc si se omogenizeaza bine.Adaugam nuca macinata si esenta de rom.Compozitia rezultata trebuie sa nu curga.
Se intinde fiecare bila cu ajutorul merdenelei intr-un cerc destul de mare, se aseaza umplutura in mijlos dupa care se aduna marginile formand o turta cu umplutura in mijloc.
Se cresteaza marginile ca in imagini si se rasucesc dand forma unei flori.Se unge cu ou se presara susan in mijloc si se lasa la crescut 10 min ,dupa care se pune la copt la foc potrivit.
Multumesc Daneza pentru inspiratie.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
„Baclava cu visine”

Ingrediente: un pachet foi placinta 3 oua 250 gr zahar 250 gr iaurt 250 ml margarina lichida 1 pachet praf...

Închide