Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

„Baclava cu visine”









Ingrediente:
un pachet foi placinta
3 oua
250 gr zahar
250 gr iaurt
250 ml margarina lichida
1 pachet praf de copt
1 pachet zahar vanilat
400-500 gr visine(proaspete sau congelate)

Pentru sirop:
1 cani zahar
2 cani apa
fasii de coaja de lamaie


Mod de preparare:

Asezati jumatate din foile de placinta pe rand si ungeti-le pe fiecare cu amestecul pregatit din margarina lichida, oua, zahar,iaurt,praf de copt si vanilie.Puneti visinele curatate de samburi dupa care continuati cu celelalte foi procedand exact la fel.
Taiati baclavaua in forma de romburi si coaceti-o in cuptor,la temperatura de 200 grade timp de 25-30 minute.
Dupa ce se raceste insiropati-o cu siropul fierbinte pregatit din apa si zahar si fasii de lamaie.
Siropul puteti sa-l faceti dupa gustul vostru.
Reteta luata de la foile de placinta

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • geta

    06/07/2010 at 21:23

    asa n-am mai facut…ma gandesc ca e tare buna!

  • Carmen

    06/07/2010 at 23:01

    ce idee excelenta! Mai am niste foi de cand am facut baclava, acum stiu ce sa fac cu ele 🙂

  • alison

    06/07/2010 at 23:07

    geniala idee!

  • Gabi

    07/07/2010 at 14:44

    aaaaaam picat pe spate de pofta. trimiti si la bucuresti o bucatica, te rog, pana incerc si eu asa ceva?? …

  • Sara & Miki

    07/07/2010 at 20:25

    foarte interesanta… trebuie incercata…

  • Petite Foury

    08/07/2010 at 15:00

    Deja ii simt gustul….mmm…O feliuta si pentru mine, se poate :-)))?

  • jose manuel

    09/07/2010 at 00:52

    Acabo de descubrir tu blog y me gustan muchas de tus recetas. Espero poder seguirte a partir de ahora. saludos

  • Burlacul

    11/07/2010 at 02:22

    Adauga blogul tau in directorul http://www.upssonline.blogspot.com

    Multumesc!

  • Irina

    11/07/2010 at 22:54

    Ooooh, cred ca e excelenta! N-am vazut niciodata baclava cu visine, cred ca are un gust nemaipomenit!

  • Lory

    12/07/2010 at 22:51

    Fetelor ma bucur ca va place „baclavaua ‘mea …reteta am luat-o de pe eticheta foilor de placinta .
    E foarte buna,de preferat sa se serveasca cam dupa c vreo 12ore dupa ce am insiropat-o.
    Va pup pe toate cu mare drag
    Lory

  • Lory

    12/07/2010 at 22:52

    jose manuel ma bucur ca ai descoperit blogul nostru si ca e pe placul tau
    Multumim
    Lory si Leila

  • nadina73

    03/02/2012 at 23:16

    Daca ma enervez tare de tot ,maine o pun in practica.Super bine arata,de gust nici ca mai zic.

  • daniel

    18/02/2012 at 11:36

    Este super buna , dar incercati ca la orice baclava sa folositi nuci macinate si scortisoara in amestec cu visine , unt in loc de margarina , la sirop in loc de doua cani de zahar folositi numai una , in rest puteti folosi un borcan de miere de albine , se va simti aroma salcamului ! Pe langa coaja de lamaie , sucul de lamaie in zeama este binevenit , este cam scumpa reteta , dar pentru cine se respecta ……scuze pentru sfaturi ! Alaturi vara merge inghetata de ciocolata !

  • Anonymous

    28/06/2012 at 21:27

    e super…o fac sambata asta……sper sa le placa la musafirii mei….

  • Gabi

    20/11/2017 at 20:30

    Am făcut reteta si cu visine dar si cu capsuni mai scrisori.. ..ambele sunt delicioase….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *