Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cuib de viespi- Darazs feszek

Ingrediente aluat:
40 g drojdie proaspata,
1 kg faina,
100 g zahar,
300 gr margarina(sau unt),
1/2 lingurita sare,
4 galbenusuri ou,
200 ml – 300 ml lapte,

Ingrediente sirop:
800 ml lapte,
300 g zahar,
4 sticlute esenta rom,

Alte ingrediente:
200 g margarina(sau unt),
280 g zahar,
200 g nuca macinata (sau nuca de cocos),

Preparare :
In 200 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare , 100 g zahar si  40 g drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia . Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.
Dupa ce maiaua a dospit adaugam  300 g margarina (sau unt), cele 4 galbenusuri de ou si framantam aluatul pana se omogenizeaza si face besici. Il punem la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut.

In timpul cat dospeste aluatul frecam spuma, 200 g margarina(unt) cu 280 g zahar . Cu acest amestec vom unge aluatul.

Aluatul dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarat cu faina, il intidem in forma dreptunghiulara cu o grosime de 1 cm . Margarina(untul) frecata cu zahar il intindem peste aluat, apoi presaram cu nuca macinata.

Aluatul astfel pregatit incepem sa-l rulam ca la cozonac . Ruloul astfel obtinut il vom taia in felii de 3 cm grosime pe care le  vom pune in tavi la o distanta de cel putin 3 cm unul de altul (ele mai cresc in timpul coacerii) si lasam  sa mai dospeasca inca 30 minute inainte de a da tava la cuptor.

In timpul cat mini rulourile dospesc, intr-o cratita punem 300 g zahar si 800 ml lapte si dam la foc pana zaharul se topeste. Luam de pe foc acest amestec si lasam la racit dupa care adaugam esentele de Rom ( cine doreste poate sa foloseasca in locul esentei de Rom ,esenta de Vanilie). Pornim cuptorul sa se incalzeasca in aceste 30 minute.
Rulourile dospite, asezate deja in tava le punem  la copt la foc mediu .

Cand sunt coapte scoatem tava si stropim din abundenta rulourile cu siropul de lapte si esenta de rom  si introducem tava inapoi in cuptor pentru inca 15 minute la foc mic.
De acum putem scoate tava din cuptor si sa asezam cuiburile pe farfurie ,iar cand au racit se pot servi acompaniate de crema de ciocolata , vanilie sau simple.

50 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Mitinita

    17/01/2012 at 10:08

    Ce mult imi plac,dar n-am curajul sa fac.Mai bine merg si cumpar una sa-mi satisfac pofta,altfel risc sa pap toata tava:))

  • Anonymous

    17/01/2012 at 16:19

    Ouaaaaaaaa ce bine arata.Si eu o fac aceasta reteta este una din preferatele mele.Este super bunaa.
    Acum as vrea sa va multumesc caci cu atata dragoste impartasiti de atata timp retetele dumneavoastra eu nu as avea nici rabdare si nici timpul necesar. Va multumesc pentru daruirea dumneavostra. Eu cel putin va vizitez blogul tot timpul pt ca tot timpul am ceva nou de invatat. Va multumesc inca o data si Domnul sa va binecuvinteze

    Maria

  • Stefania

    18/01/2012 at 11:23

    Deliziosa ♥
    ciao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.