Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Iepurasi si Oute de Paste







Ingrediente:

Ptr blat avem nevoie de urmatoarele :

200 gr rama
300 gr zahar
300 gr faina
6 oua
rama topit ptr. a unge forma
si un pic de gris ptr a tapeta forma(se presara cateva firicele)

Ptr. ornat

1 albus de ou } se bat bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de
lamaie sa nu se intareasca repede
160 gr zahar praf

Coloranti alimentari ptr. a colora pasta de zahar.

Avem nevoie si de o forma in care coacem outele si iepurasii dar daca nu aveti se pot decupa cu forme speciale.
Preparare:

Se freaca spuma 200 g rama cu 300 g zahar, se adauga ouale si se continua amestecarea pana se omogenizeaza si apoi treptat adaugam faina cu care o amestecam bine.

Forma o ungem bine cu rama topita si presaram peste un pic de gris.Se pune aluatul in forme si se coace la foc mic.

Pt. ornat :

Se bate bine 160 gr zahar praf cu un albus de ou si adaugam 3-4 picaturi zeama de lamaie sa nu se intareasca repede . Se poate imparti cantitatea rezultata in mai multe parti si putem adauga la ele diferite culori de coloranti alimentari. Cu pasta astfel colorata ornam figurinele dupa imaginatia fiecaruia .
Mentiuni:

Dupa ce au copt ii scoatem din forme ii lasam la racit si incepem sa-i ornam dupa imaginatia fiecaruia.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *