ficat, plaman, inima de miel
100 gr untura (sau 150 gr unt)
3 legaturi ceapa verde
3 legaturi usturoi verde
5 oua fierte
2 proaspete
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
1 buc prapur miel
Preparare :
Spalam prapurul si il lasam in apa rece ,pana ajungem sa-l folosim.Fierbem 5 oua si le curatim.
Organele le punem sa fiarba in apa cu sare 30 minute de cand da apa in clocot.Cand au racit le taiem cu cutitul mai marunt(nu le tocam cu masina).Punem untura la incins si calim pret de 1 minut ceapa si usturoiul taiat rondele apoi adaugam organele maruntite si le mai rumenim pret de 5 -10 minute impreuna. Stoarcem totul de untura in exces si adaugam apoi 2 oua proaspete, patrunjelul verde tocat, sare, piper dupa gust si amestecam totul bine. Luam o forma de chec in care intindem prapurul si peste punem o parte din amestecul de mai sus. Punem deasupra oauale fierte apoi le acoperim cu restul de compozitie . Tragem peste prapurul si il dam la copt in cuptorul preincalzit.
Dupa ce e copt se lasa sa raceasca in forma , se scoate si se poate felia .
Pofta Buna !!!!!!