Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura de Miel impanata

Friptura de miel impanata


Friptura de Miel impanata este o reteta simpla asa cum o pregatea mama mea de fiecare data. Punea bucati de usturoi si slanina afumata in carne dupa care le condimenta cu sare si piper. Intr-o tava mai adanca punea untura de porc, carnea, vinul si apa cat sa le acopere si le punea la cuptor.

Alte retete cu carne de miel gasiti si in imaginile de mai jos.

Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Ingrediente

carne miel taiata in bucati
6-7 linguri cu untura(se poate folosi si ulei )
10 catei de usturoi ( ptr. impanat )
slanina afumata (clisa, ca pe la noi in Bihor)
vreo 500 ml
apa
rozmarin (proaspat sau uscat din care avem )
sare, piper

Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Preparare

Se fac mici taieturi in carne cu virful unui cutit si in taietura asezam felii de usturoi taiate in doua sau patru si felie de slanina afumata.


Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le condimentam cu sare si piper din abundenta si le asezam in tava in care am pus untura.

Friptura de miel impanata


Presaram deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati, cateva felii de slanina taiata subtire. Punem circa  300 ml vin si apa cat sa acopere carnea.


Punem tava in cuptorul preincalzit, lasam sa se prajeasca cca 40 minute dupa care intoarcem bucatile de carne.  Lasam mai departe sa se prajeasca pana scade zeama si bucatile de carne sunt rumenite.

Friptura de miel impanata

Mentiuni: Friptura o servim cu piure de cartofi si neaparat cu salata de sfecla rosie si hrean. Daca nu va place salata de sfecla rosie va recomandam o salata delicioasa de castraveti. Vedeti retetele mai jos in imagini.


Pofta Buna!

Friptura de miel impanata

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram