Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rasol de miel la cuptor

Rasol de miel la cuptor

Ca in fiecare an sarbatorim atat Pastele Catolic cat si cel Ortodox. De Pastele Catolic pregatesc acest Rasol de miel la cuptor cu vin rosu, miere, scortisoara, rozmarin si cimbru, iar de Pastele Ortodox voi pregati mai multe preparate, majoritatea familiei fiind de religie Ortodoxa.

Mi-am cumparat din timp rasolul de miel si cele trebuicioase prepararii acestuia ca sa nu fiu nevoita in ultimul moment sa alerg dupa cele necesare. Toate cumparaturile le-am facut intr-un singur magazin fara sa fiu nevoita sa ma deplasez dintr-un loc in altul. Voi pregati pe langa rasolul de miel si cozonacii unguresti beigli cu nuca si mac, oua vopsite in servetel, si o prajitura cu care sa ne indulcim.

Mai jos gasiti Reteta Rasol de miel la cuptor in Format Video!

Vizionare placuta!

Pentru doua persoane avem nevoie de urmatoarele ingrediente.

Rasol de miel la cuptor – Ingrediente

2 bucati rasol de miel
2-3 crengute rozmarin
7-8 bucati ceapa rosie
1 capatana usturoi
piper proaspat macinat
sare
1 baton scortisoara
200 ml vin rosu sec
200 ml apa
1 lingura miere
50 ml ulei de masline
2 linguri untura
vas de fonta sau vas cu pereti cat mai grosi

Rasol de miel la cuptor – Preparare

Rasolurile se condimenteaza cu sare si piper din abundenta. Ceapa rosie se curata, spala si se taie pe jumatate. Usturoiul se curata de primul rand de coaja, se spala si se taie pe jumatate. Mierea se amesteca cu uleiul de masline.

Rasol de miel la cuptor

Intr-un vas de fonta sau o tava puneti untura. Peste untura asezati jumatatile de ceapa si usturoi. Puneti peste legumele taiate bucatile de rasol pe care le condimentati din abundenta cu piper proaspat macinat si sare. Ungeti bucatile de rasol cu amestecul de miere si ulei de masline pe toate partile.

Rasol de miel la cuptor

Asezati langa rasol crengutele cu rozmarin si turnati peste carne 200 ml vin rosu sec si 200 ml apa. Acoperiti vasul cu un capac, sau cu folie de aluminiu si dati vasul la cuptorul preincalzit la 150 grade Celsius pentru cel putin 2 ore si 30 minute. In ultimele 30 minute luati capacul deoparte si lasati ca bucatile de carne sa se rumeneasca frumos.

Rasol de miel la cuptor

Alaturi de acest preparat, Rasol de miel la cuptor puteti servi cartofi prajiti, cous cous, pireu de cartofi, sau diferite legume sotate.

Rasol de miel la cuptor

Daca la masa avem carne de miel nu se poate sa lipseasca Salata de Sfecla Rosie cu Hrean. Gasiti aceasta reteta dand clic pe titlul din imaginea de mai jos.

Va dorim Paste Fericit alaturi de cei dragi!

Rasol de miel la cuptor

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram