Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mamaliga frecata







Ingrediente:
1 l apa
2 cani faina mamaliga
1 lingurita sare

Preparare :
Punem apa la fiert cu 1 lingurita sare . Faina de mamaliga o adaugam cand apa fierbe in asa fel incat sa nu se imprastie . Lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic. Surplusul de apa il punem intr-un vas. Restul de faina ce ramane in oala il frecam cu ajutorul unui sucitor sau lingura de lemn adaugand putin cate putin din zeama stoarsa pana obtinem o mamaliga mai vartoasa. Vasul in care am frecat mamaliga o punem inapoi pe foc pana incepe sa „pufaie ” , in acest moment luam vasul si rasturnam continutul pe un platou.
Se poate servi la diferite sosuri, sau se pot face straturi cu diverse umpluturi .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.