Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Minciunele tip Trandafiri

Minciunele tip trandafiri


Minciunele tip Trandafiri sunt clasicele minciunele prezentate sub forma de trandafiri. Va recomandam sa incercati reteta de MinciuneleCsorege Fank , care este deosebit de pufoasa si este o reteta veche dupa care si mama mea le pregatea.

Minciunele tip Trandafiri – Ingrediente

500 g faina
200 g untura (sau 250 g unt )
3 oua
1 praf sare
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1/4 sfert plic praf de copt

Minciunele tip trandafiri


Minciunele tip Trandafiri – Preparare

Faina se amesteca cu untura apoi adaugam ouale, sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si praful de copt. Framantam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat nici prea tare, dar nici prea moale.

Minciunele tip trandafiri


Se imparte in trei bucati aluatul obtinut si fiecare bucata se intinde la aceiasi grosime. Se decupeaza fiecare cu pahar de marimi diferite.


Se bate cu o furculita un albus de ou si mijlocul fiecarui disc cat punem degetul atingem cu albus. Peste cercul mai mare adaugam cercul de aluat mijlociu, repetam faza cu albusul si punem cercul mai mic


Asezate astfel la taiem marginile in 4 in asa fel incat marginea fiecarui disc sa fie taiat. Se preseaza mijlocul fiecaruia.

Minciunele tip trandafiri

Se pun la copt in untura incinsa ( daca le veti coace in ulei va face spuma).
Dupa coacere se scot si se lasa la stors pe servete de hartie. Se orneaza cu zahar ars sau zahar pudra sau cu ambele.

Trandafiri


Alte retete cu gogosi rapide fara dospire gasiti in imaginile de mai jos

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram