Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Reteta Foi Cremsnit-Cremes

Reteta Foi Cremsnit-CremesReteta Foi Cremsnit-Cremes

A sosit si ziua in care va prezentam cum preparam foile de cremsnit. Foile de cremsnit preparate in casa sunt mult mai bune decat cele cumparate asa ca va recomandam sa le incercati si va asteptam cu impresii. Va invitam sa rasfoiti si urmatoarele retete Prajitura Cremes cu piscoturi si rom, Cremsnit, Cremsnit cu crema de vanilie si frisca, Cremes clasic, dar si o varianta mai rapida, Cremes Rapid .

Ingrediente aluat  Reteta Foi Cremsnit-Cremes :

200 g faina
3 galbenusuri
1-2 linguri smantana
1 praf de sare
1 lingura cu otet

Ingrediente untura pentru Foi Cremsnit-Cremes
:
150 g margarina (150 g untura)
150 g faina (200 g faina)

Preparare Reteta Foi Cremsnit-Cremes :

Intr-un vas punem faina, galbenusurile, 1 praf de sare, 1 lingura cu otet, si 1-2 linguri smantana . Se amesteca pana se obtine un aluat elastic. Aluatul se imparte in doua parti egale.

preparare-Reteta Foi Cremsnit-Cremes
Preparare untura pentru Reteta Foi Cremsnit-Cremes
:
Amestecam margarina  cu 150 g faina si o dam deoparte . Impartim aceasta compozitie in doua. (Eu am folosit varianta cu untura, vedeti mai sus la ingredientele)

preparare foi cremsnit-Reteta Foi Cremsnit-Cremes

intindere-aluat-cremes-Reteta Foi Cremsnit-CremesPreparare Reteta Foi Cremsnit-Cremes :
Luam o parte din aluat si il intindem, iar peste foaie intindem uniform prima parte din untura preparata din margarina si faina ca mai sus.

Reteta Foi Cremsnit-CremesImpaturim foaia unsa de la dreapta la stanga pana la mijloc, apoi partea stanga o aducem peste cea pliata. Partea de jos o pliem iar pana la mijloc si partea de sus o tragem peste partea pliata.

pliere foi cremsnit-Reteta Foi Cremsnit-CremesO acoperim cu o folie si o dam la rece pentru jumatate de ora. Dup ace au trecut 30 minute intindem din nou foaia si o pliem la fel ca prima data. O dam din nou la rece pentru 30 minute.  O scoatem din nou si de aceasta data o intindem pe dosul tavii si o coacem.
Foaie cremsnit-Reteta Foi Cremsnit-CremesLa fel procedam si cu celelalte componente sa obtinem a doua foaie de cremes-cremsnit.

Prajitura cremsnit-Reteta Foi Cremsnit-CremesIntr-un alt post o sa va aratam si cum preparam Crema pentru Cremsnit tot in imagini, pas cu pas.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Mihaela

    09/03/2015 at 18:06

    Tot amestecul de faina cu untura se intinde pe foaie de prima data, da? Urmatoarele doua plieri sunt doar intinse cu sucitorul fara sa mai fie unse, am inteles corect? Intreb pt ca am facut fel de fel de foi pt cremsnit, dar nu pot spune ca au atins nota 10. O sa pregatesc si aceasta reteta.

    • Laura

      09/11/2015 at 22:03

      Da, Mihaela, asa se face. Am facut reteta asta de nenumarate ori, iasa foarte buna.

  • Flor

    27/01/2016 at 13:09

    Imi place ft mult sigur am sa fac doar ca nu ati pus temperatura la care se coc foile

    • Loredana

      04/02/2016 at 20:50

      Din pacate nu avem aragaz obisnuit care nu arata temperatura 🙁

    • Vlad

      12/09/2016 at 08:04

      Dacă vrei să vezi temperatura din interiorul unui cuptor obișnuit poti sa cumperi un termometru care se pune in cuptor.( Doar o sugestie)

  • Mia

    14/04/2017 at 15:06

    Am facut foile si au iesit super. Multumesc pentru reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *