Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paste Penne cu Ciuperci si Sos de Rosii

paste penne cu ciuperci si sos de rosiiPaste penne cu ciuperci si sos de rosii
Zilele trecute am primit spre testare noua gama de conserve si sosuri din rosii de la Delikat.
Trebuie sa recunosc ca am fost placut surprinsa cand am gustat bulionul, pulpa de rosii dar si sosul de rosii cu busuioc ce l-am folosit pentru reteta Paste penne cu ciuperci si sos de rosii cu busuioc-
Este un sos obtinut din 89% rosii zdrobite si pasate, pasta de tomate cu o concentratie de 30%, sare, busuioc, oregano, pudra de ceapa si usturoi.
Este un sos gustos fara amidon si conservanti!!
Rosiile folosite la prepararea acestor conserve provin din culturi 100% sustenabile, de la cei mai buni producatori din zone cu traditie in agricultura din Grecia si Italia.
Am cautat aceasta gama in magazinele din orasul meu dar nu le-am gasit asa ca nu va pot spune un pret, tot ce va pot spune e ca sunt pe gustul meu!!
Merita sa le incercati!!

Paste penne cu ciuperci si sos de rosii-Ingrediente

350g  sos de rosii cu busuioc-Delikat
250 g paste penne
400 g ciuperci proaspete
2 catei de usturoi
sare
piper
parmezan(optional)
2-3 linguri cu ulei de masline
paste-cu-sos-de-rosii-cu-busuioc-delikat

Paste penne cu ciuperci si sos de rosii -Mod de preparare

Intr-o oala punem apa la fiert pentru paste.
Cand incepe sa fiarba adaugam pastele, sare dupa gust si le fierbem 10-12 min sau dupa instructiunile de pe ambalaj.
Cat timp pastele fierb pregatim sosul de ciuperci.
Ciupercile curatate le taiam lame si le sotam in ulei de masline in care am pus doi catei de usturoi tocati marunt.Cand ciupercile sunt gata adaugam sosul de rosii cu busuioc de la Delikat condimentam cu sare si piper(daca vreti sa fie mai dulceag puteti adauga si o lingurita de zahar), fierbem 3-4 min, apoi adaugam pastele fierte si amestecam usor pana sosul imbraca toate pastele.
Daca sosul e prea gros adaugam putina din apa in care au fiert pastele si mai tinem pe foc 2 min.

paste penne cu ciuperci si sos de rosii

Se servesc fierbinti presarate cu parmezan ras. Daca le pregatiti intr-o zi de post atunci renuntati la parmezan.
Pofta buna!!

14 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.