Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pizza cu salam si mozzarella

Pizza cu salam si mozzarella

Stiu ca va place pizza, si noua, asa ca inca o noua reteta nu face decat sa intregeasca colectie de retete de pizza ce o avem in site.
Provocarea venita din partea Delaco ca #joiafacempizza, m-a facut sa pregatesc aceasta Pizza cu salam si mozzarella. Imi place cum a iesit, cu margine rumena si crocanta la exterior si pufoasa la interior. Toppingul este la alegerea fiecaruia, eu am folosit un sos pregatit in casa, salam crud uscat cu nuci in stil frantuzesc, mozzarella gourmet rasa, ciuperci, zucchini si rosii cherry


Mai jos va las inca doua retete de pizza pe care va recomand sa le incercati !!

Pizza cu salam si mozzarella- Ingrediente

ingrediente pizza
  • Aluat- pentru 2 pizza
    • 500 g faina alba
    • 350 ml apa calda
    • 25 g drojdie proaspata
    • 30 ml ulei de masline
    • 1 lingurita zahar
    • o lingura oregano uscat
    • un praf de sare
  • Topping
  • Decor
    • rucola/busuioc/fasii de parmezan

Cum pregatim pizza homemade

Faina cernuta se amesteca cu sarea si oregano uscat.
Drojdia se omogenizeaza cu zaharul pana devine lichida apoi se adaugam peste faina impreuna cu apa calda si se framantam pana se obtine un aluat omogen.
Se adauga uleiul de masline si se continua framantarea pana ce aluatul nu mai este lipicios.
Se acopera cu o folie de plastic sau un prosop de bucatarie si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in 2 bucati, se rotunjesc pe o planseta pudrata cu faina si se modeleaza blatul de pizza cu degetele lasand o margine mai grosuta.
Se aseaza blatul in tava pe hartie de copt pudrata cu faina.

blat pizza

Topping pentru pizza

Peste foaia de aluat se intinde sosul de rosii intr-un strat uniform si se presara din belsug mozzarella rasa. Se continua cu feliile de salam, cipercute taiate felii, felii de zucchini si jumatati de rosii cherry.

preparare pizza

Se mai presara deasupra mozzarella rasa, apoi se introduce in cuptorul preincalzit la 250 C pentru 15 min sau pana ce marginile se rumenesc frumos si mozzarella se topeste.

Pizza cu salam si mozzarella

Se scoate din cuptor, se portioneaza si se decoreaza cu rucola si fasii de parmezan.
Pizza cu salam si mozzarella se mananca calda cu sos adaugat… in functie de gustul fiecaruia.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram