Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tagliatelle cu sos de sfecla rosie

Tagliatelle cu sos de sfecla rosie

Zilele astea sunt tare aglomerate pentru mine, incerc sa termin curatenia de primavara si sa fac ultimele cumparatauri pentru masa de Pasti. Asa ca imi ramane timp foarte putin pentru gatit sau alte activitati.
Si fiindca nu vreau sa mananc doar cas cu ceapa verde 🙂 pastele sunt salvarea mea. Nu imi lipsesc din casa, unele dintre preferatele mele sunt pastele artizanale cu ou de la A.L.T.O , paste gustoase si sanatoase ce nu contin conservanti sau aditivi.
Astazi am ales sa pregatesc aceste tagliatelle cu sos de sfecla rosie ce sunt gata in maxim 15 min.
Sosul este unul extrem de usor, trebuie doar sa ai la indemana sfecla rosie gata coapta sau fiarta. Cand esti in criza de timp nu e nimic rau sa folosesti sfecla rosie din comert, ii gata fiarta asa ca scapi de o munca in plus. Faci sosul in 2 min la blender, fierbi pastele si gata masa.
Mai jos va las inca doua retete in care am folosit sfecla rosie; o salata cu hrean, nelipsita de langa friptura de miel si o salata cu sfecla cruda, pere si branza feta.

Tagliatelle cu sos de sfecla rosie- Ingrediente

ingrediente
  • 200 g paste tagliatelle- A.L.T.O
  • 220 g sfecla rosie coapta sau fiarta
  • 2 catei de usturoi
  • un ardei iute sau o lingurita pasta de ardei (optional)
  • sare si piper
  • 40 ml ulei de masline
  • 100 g branza feta
  • marar proaspat
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Cum pregatim pastele!!

Tagliatelle cu sos de sfecla rosie

Se pune apa cu sarea la fiert. Cand da in clocot se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. In cazul meu le-am fiert cam 7 min.
Cat timp fierb pastele pregatim sosul de sfecla rosie.
Punem sfecla fiarta sau coapta intr-un blender, adaugam usturoiul, ardeiul iute, sare, piper si ulei de masline. Mixam pana ce se transforma intr-o pasta fina.
Branza se marunteste cu mana, se adauga marar tocat si zeama de lamaie.

preparare paste cu sfecla

Cand pastele sunt fierte se scurg de apa, se adauga sosul de sfecla si se amesteca pana ce pastele sunt imbracate in sos.
Se pun in farfurie si se adauga deasupra branza feta amestecata cu marar si zeama de lamaie.
Sunt gata in maxim 15 min de cand se pune apa la fiert pentru paste. Pot fi un pranz rapid sau o cina!!
Simple, rapide, gustoase si sanatoase !!
Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram