Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Racitura pe Gasca Salbatica-Piftie de Gasca


Ingrediente:
1 buc. gasca salbatica de circa 3 kg cu maruntaie,
5 capatani usturoi,
1 lingura piper boabe,
1 pachet amestec de legume,
sare dupa gust,
2 plicuri gelatina(20 g),

Preparare:
Dupa ce ne chinuim pret de 1 ceas sa curatim gasculita purcedem la treaba …. O portionam si o asezam intr-o oala impreuna cu inima si pipota. Turnam peste apa rece cat sa treaca peste ea daca o apasam cu o palma. Condimentam cu 1 lingura rasa de sare si o punem la fiert la foc mic. Spumam zeama si apoi aruncam in oala langa gasculita si niscavai usturoi. Daca mai e nevoie condimentam cu sare dupa gustul fiecaruia. Usturoiul il curatam doar de primul rand de coaja, si il spalam. Tot acum adaugam si 1 lingura de boabe de piper si lasam sa fiarba mai departe pana carnea se patrunde usor cu furculita.
In timpul cat fierbe carnita,separat fierbem si 1 pachet cu legume. Dupa ce au fiert le strecuram si le lasam la stors. Ficatul de la gasca il fierbem separat,fara a adauga sare la apa in care il fierbem.
Cand carnea e fiarta, o scoatem separat, o dezosam si o lasam la racit. Gelatina o desfacem in putina apa rece la care vom adauga treptat din zeama calda putin cate putin pana se dizolva dupa care o turnam la zeama rezultata dupa fierbere. Strecuram zeama si o punem deoparte. Asezam in boluri un rand de legume fierte, bucati de carnita si deasupra turnam cu grija din zeama strecurata. Dam bolurile la rece pentru a se inchega dupa care servim piftia presarata cu putin boia dulce si zeama de lamaie cine doreste.


Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...