Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chec din Albusuri








Carina , sa o pui pe mami la treaba !!!!

Reteta e preluata de la Anca Popovici (Pupi) de pe Retete Culinare , cu mici modificari in functie de materia prima existenta la momentul prepararii .

Ingrediente :
14 albuse ou
10 linguri zahar
14 linguri faina
1 plic praf de copt
100 gr visine desamburite
100 portocale
100 gr ciocolata cu alune

Preparare :

Albusurile eu le-am avut puse la pastrare in congelator. Pe masura ce foloseam doar galbenusul de ou strangeam albusul intr-o cutiuta de plastic si il puneam la congelator.
Cum am procedat , initial am lasat la dezghetat la temperatura camerei albusele, apoi cu un praf de sare si 10 linguri zahar le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat cele 14 linguri faina in care am pus si praful de copt, treptat si am amestecat de sus in jos avand grija sa nu zdrobesc spuma prea tare. Adaugam si fructele (portocalele le taiati bucatele, visinele daca sunt din compot le lasati in prealabil la stors ) , ciocolata taiat bucatele mai mici, amestecam usor compozitia si apoi o turnam in formele de chec unse si bine tapetate cu faina ( eu am pus folie de aluminiu unsa cu putin ulei ).
Introducem formele cu chec in cuptorul preincalzit si lasam la copt timp de 5 minute la foc mare ,apoi reducem la foc mic pana desupra checul devine auriu ( sau facem proba cu scobitoarea) .
Se scoate din cuptor , se scot checurile din forme si se lasa la racit. Se poate orna cu glazura de ciocolata , caramel sau pudra cu zahar praf . Se taie felii si de acum checul poate fi servit.

Pofta Buna !!!!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...