Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ornamente din pasta de zahar pentru torturi

Aceasta pasta de zahar se poate folosi atat la acoperirea torturilor cat si pentru modelarea diferitelor ornamente din pasta de zahar. Pentru colorarea pastei de zahar folosesc coloranti sub forma de gel. Va aduc in atentie urmatoarele tortururi lucrate cu aceasta pasta de zahar : Tort Buchet , Tort Lego

Ingrediente:
325 g zahar pudra (diamant sau margaritar),
1 lingura amidon de la Dr Oetker,
30 ml apa,
5 gr gelatina granule,
25 gr ulei palmier(zic g caci este in stare semisolida),
1 lingura miere albine de preferinta salcam(dar merge si poliflor),

Preparare:
Hidratam gelatina in 30 ml apa, adaugam 1 lg miere si incalzim usor (sa nu fiarba ca se duce de rapa totul…) pana se fluidifica apoi adaugam uleiul de palmier pana se topeste. Punem intr-un vas 1 lingurag amidon, 2 linguri zahar si turnam compozitia lichida si racita(sa nu fie fierbinte!!!) amestecand usor . Inainte sa adaugam zaharul il dam din nou prin rasnita de cafea apoi print-o sita mai fina o cernem .Acum adaugam  treptat restul de zahar ramas , la compozitia de mai sus si framantam pana se omogenizeaza si obtinem o pasta elastica.
La final pasta trebuie sa fie omogena, nelipicioasa. Se pune la frigider pentru 24 ore.
Se tine la temperatura camerei cu doua ore inainte de a o folosi.
Din cantitatile date am modelat doi pantofiori si cateva cale cu frunzulite.

Pentru a obtine o cantitate mai mare de pasta de zahar dublati sau triplati cantitatile date. Pasta se poate folosi si la acoperirea torturilor si modelarea ornamentelor.

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Aperitiv cu vinete, rosii si branza tofu

Acest aperitiv cu vinete ,rosii si branza tofu este  simplu si usor de preparat. Ingrediente o vanata potrivita 250 gr...

Închide