Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Minitarte cu alune de padure

 

Minitarte cu alune de padure

Minitarte cu alune de padure- reteta

Ingrediente:
Tarte
250 g unt
200 g zahar brun
4 linguri de smantana
4 galbenusuri
500 g faina
razatura de lamaie
un praf de sare

Umplutura
4 albusuri
150 g zahar
150 g alune de padure macinate
o lingura de faina
esenta de vanilie
gem de caise
50 g ciocolata amaruie
Minitarte cu alune de padure 
Mod de preparare:
Untul se mixeaza bine impreuna cu zaharul dupa care se adauga treptat galbenusurile de ou, cele 4 linguri de smantana, razatura de lamaie, sarea iar la final se incorporeaza faina. Aluatul obtinut se lasa la rece pentru doua ore.
Formele de tarte se ung putin cu ulei si se imbraca fiecare cu aluat. In interiorul fiecarei tarte punem cate o lingurita de gem de caise, iar deasupra turnam cu spritul sau cu lingura compozitia de bezea preparata astfel: batem spuma tare albusurile impreuna cu zaharul. Adaugam alunele de padure prajite si macinate amestecate cu o lingura de faina si amestecam usor cu paleta .
Se dau la copt la foc potrivit.
Se scot din forme cat inca mai sunt calde.
Dupa ce s-au racit, le decoram cu un gratar din ciocolata amaruie.
Pofta Buna!!
Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Pasta de Gogosari

INGREDIENTE 1 PORTIE: 5 kg gogosari(sau ardei kapia), 3 kg rosii, sare la vrac dupa gust, 1 lingura salicil, PREPARARE:...

Închide