Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de prune cu migdale

Compot de prune cu migdale
Ingrediente:
prune
zahar
apa
scortisoara baton
cuisoare
vanilie
samburi de migdale


Compot de prune cu migdale
Mod de preparare
Se spala bine prunele si se usuca cu prosoape de hartie. Se cresteaza pe jumatate fiecare in parte se scot samburii si se inlocuiesc cu samburi cruzi de migdale. Se aseaza in borcane spalate si uscate.
Se pune la fiert apa cu zaharul (dupa gust), cuisoarele, batonul de scortisoara si vanilia .Dupa ce a dat intr-un clocot se toarna peste prunele din borcan se infileteaza capacul si se lasa sa se racoreasca putin. Se pun la sterilizat pentru 20 min intr-o cratita cu peretii inalti in care am asezat un prosopel de bucatarie si apa pana in apropirea capacelor. Dupa ce le-am sterilizat le scoatem si le asezam in paturi la racit.

Pofta buna !!

4 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.