Compot de prune cu migdale. Cele mai bune compoturi pregatite in casa. Cum sa pregatesti conserve sanatoase din fructe fara conservanti.
In sectiunea Conserve si Muraturi gasiti atat dulceturi, compoturi, sosuri si multe alte retete de conserve pregatite in casa.
Compot de prune cu migdale- Ingrediente
prune
zahar
apa
scortisoara baton
cuisoare
vanilie
samburi de migdale
Compot de prune cu migdale- Mod de preparare
Se spala bine prunele si se usuca cu prosoape de hartie. Se cresteaza pe jumatate fiecare in parte se scot samburii si se inlocuiesc cu samburi cruzi de migdale. Se aseaza in borcane spalate si uscate.
Se pune la fiert apa cu zaharul (dupa gust), cuisoarele, batonul de scortisoara si vanilia .
Dupa ce a dat intr-un clocot se toarna peste prunele din borcan se infileteaza capacul si se lasa sa se racoreasca putin. Se pun la sterilizat pentru 20 min intr-o cratita cu peretii inalti in care am asezat un prosopel de bucatarie si apa pana in apropirea capacelor. Dupa ce le-am sterilizat le scoatem si le asezam in paturi la racit.
Ne puteti urmari si pe Instagram , iar daca gatiti reteta puteti sa folositi #bucatareselevesele , sa vedem si noi . Sa aveti spor si pofta !!
Pofta buna !!
Comentarii recente
catkitchen
26/09/2011 at 09:54delicios compotel !!
pansy
26/09/2011 at 13:22eu compoturi nu fac,dar a propos de diverse nuci in compot,mama punea in gemul de prune,nuci prajite.
maria elena
26/09/2011 at 14:39ce deliciu, ce bine arata!
sarah
26/09/2011 at 15:36cred ca-i tare bun.pupici