Nu se poate sa nu pregatim ceva dulce la fiecare sfarsit de saptamana. Normal si acum am pregatit ceva rapid cu Branza Pufoasa cu Smantana de la prietenii nostrii Delaco, caci pe buna dreptate suntem Fani Branza ! Azi va prezentam Prajitura Buturuga in varianta Bucatareselor Vesele. Speram sa va fie pe plac si va invitam sa rasfoiti si alte idei cu preparate din branza in sectiunea Retete Delaco !
Ingrediente Blat Prajitura Buturuga
4 oua de marime “S”
4 linguri faina
4 linguri zahar
Ingrediente Crema Prajitura Buturuga
280 g Branza Pufoasa cu Smantana
4 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
100 g afine (am folosit afine congelate)
100 ml frisca
1 lingurita smantana
Alte ingrediente
dulceata de caise
ciocolata amaruie
Tava cu dimensiunile de 31×22 cm( Lungime x latime )
afine pentru ornat
Preparare Blat Prajitura Buturuga
Preparam un blat de pandispan simplu. Separam ouale in vase diferite. La galbenusuri adaugam 4 linguri zahar si se freaca cu mixerul pana aceste se ingroase si isi schimba culoare. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile frecate. Adaugam treptat faina amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se rastoarna pe un blat de lemn pe care punem o coala de hartie de copt si indepartam hartia de copt pe care am copt pandispanul si vom suci cat mai strans blatul pe lungimea acestuia. Lasam pana raceste complet si in acest timp ne ocupam de crema. Dupa ce a racit blatul se desface usor si se unge cu dulceata de caise dupa care se ruleaza inapoi pana la asamblarea prajiturii.
Preparare Crema Prajitura Buturuga :
Frisca o batem spuma pe jumatate si adaugam 1 lingurita de smantana (smantana intaraste frisca) si continuam sa o batem pana devine tare. Branza Pufoasa cu Smantana o amestecam cu zahar, zahar vanilat si afinele zdrobite cu furculita. Compozitia de Branza se amesteca cu frisca batuta.
Asamblare Prajitura Buturuga :
Blatul rulat si uns cu dulceata de caise se taie felii de grosime de 1 cm in numar par (feliile sa fie numar par, pentru o prajitura avand nevoie de 2 felii de rulada). Ciocolata se topeste pe baie de abur cu putin lapte si unt cat sa se poata intinde usor peste felia de padispan .
O felie de rulada se unge cu un strat de ciocolata, deasupra se pune crema, ciocolata topita, felie de rulada si la final ciocolata topita. Deasupra stratului de ciocolata punem afine glasate cu zahar tos si pe lateral imbracam prajitura cu un strat de crema pe care cu ajutorul unei furculite vom trasa linii asemeni scoartei de copac.
Mie mi-au iesit undeva la 15 bucati de prajitura.
Comentarii recente
Butnaru Andreia Daniela
26/03/2016 at 12:37Super…merita incerata,dar mi-ar fi placut sa vad poze cu pasii urmati.
Liana Liana
26/03/2016 at 18:39Daniela, daca urmezi pasii descrisi nu ai nevoie de poze in pasi. Este o reteta simpla, foarte simpla !