Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Buturuga

Prajitura ButurugaPrajitura Buturuga

Nu se poate sa nu pregatim ceva dulce la fiecare sfarsit de saptamana. Normal si acum am pregatit ceva rapid cu Branza Pufoasa cu Smantana de la prietenii nostrii Delaco, caci pe buna dreptate suntem Fani Branza ! Azi va prezentam Prajitura Buturuga in varianta Bucatareselor Vesele. Speram sa va fie pe plac si va invitam sa rasfoiti si alte idei cu preparate din branza in sectiunea  Retete Delaco !

Ingrediente Blat Prajitura Buturuga

4 oua de marime “S”
4 linguri faina
4 linguri zahar

Ingrediente Crema Prajitura Buturuga

280 g Branza Pufoasa cu Smantana
4 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
100 g afine (am folosit afine congelate)
100 ml frisca
1 lingurita smantana

Alte ingrediente

dulceata de caise
ciocolata amaruie
Tava cu dimensiunile de 31×22 cm( Lungime x latime )
afine pentru ornat

Preparare  Blat Prajitura Buturuga

Preparam un blat de pandispan simplu. Separam ouale in vase diferite. La galbenusuri adaugam  4 linguri zahar si se freaca cu mixerul pana aceste se ingroase si isi schimba culoare. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile frecate. Adaugam treptat faina amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se rastoarna pe un blat de lemn pe care punem o coala de hartie de copt si  indepartam  hartia de copt pe care am copt pandispanul si vom suci cat mai strans blatul pe lungimea acestuia. Lasam pana raceste complet si in acest timp ne ocupam de crema. Dupa ce a racit blatul se desface usor si se unge cu dulceata de caise dupa care se ruleaza inapoi pana la asamblarea prajiturii.

Prajitura Buturuga

Preparare Crema Prajitura Buturuga :
Frisca o batem spuma pe jumatate si adaugam 1 lingurita de smantana (smantana intaraste frisca) si continuam sa o batem pana devine tare. Branza Pufoasa cu Smantana o amestecam cu zahar, zahar vanilat si afinele zdrobite cu furculita. Compozitia de Branza se amesteca cu frisca batuta.

Asamblare Prajitura Buturuga :
Blatul rulat si uns cu dulceata de caise se taie felii de grosime de 1 cm in numar par (feliile sa fie numar par, pentru o prajitura avand nevoie de 2 felii de rulada). Ciocolata se topeste pe baie de abur  cu putin lapte si unt cat sa se poata intinde usor peste felia de padispan .
O felie de rulada se unge cu un strat de ciocolata, deasupra se pune crema, ciocolata topita, felie de rulada si la final ciocolata topita. Deasupra stratului de ciocolata punem afine glasate cu zahar tos si pe lateral imbracam prajitura cu un strat de crema pe care cu ajutorul unei furculite vom trasa linii asemeni scoartei de copac.

Prajitura Buturuga

Mie mi-au iesit undeva la 15 bucati de prajitura.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...