Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura ” Oua Ochiuri „

Prajitura Oua Ochiuri Prajitura Oua Ochiuri 
Uitasem complet de aceasta Prajitura Oua Ochiuri  , ce am pregatit-o anul trecut de Pasti pentru un  frumos  concurs initiat de Sun Food. Asa ca v-o arat si voua, poate o incercati anul acesta, se face extrem de usor si cu siguranta vor fi impresionati de idee atat cei mari cat si cei mici. Parca il aud si acum pe sotul meu cand  le-a vazut …” La cata mancare este, voi  faceti oua ochiuri? …” de la distanta nu si-a dat seama ca sunt prajiturele  🙂  🙁

Prajitura Oua Ochiuri – Ingrediente

Foaie rulada
3 oua
3 lg zahar
3 lg faina
esenta vanilie
gem de piersici sau caise
250 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
vanilie
un compot de piersici

prajitura-oua-ochiuri-dulci

Prajitura Oua Ochiuri – Mod de preparare

 

Preparare foaie
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 lg zahar iar galbenusurile cu restul si esenta de vanilie. Se unesc cele doua compozitii se adauga faina cernuta. Se omogenizeaza lejer de jos in sus. Se intinde compozitia pe o foaie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15-17 min.
Dupa ce s-a racorit putin, se indeparteaza foaia de copt, se intoarce cu fata in sus, se unge cu gem de piersici si se ruleaza cat mai strans.
Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru cel putin 1 ora dupa care se taie in felii de 2-3cm grosime.

Prajitura Oua Ochiuri
Asamblare
De preferat ca aceste prajiturele sa se monteze in momentul servirii sau cu cel mult 30 min inainte.
Peste fiecare felie de rulada se intinde frisca batuta cu putin zahar pudra si vanilie.
Peste frisca se pun jumatatile de piersici din compot(daca sunt prea mari le mai decupati) astfel incat sa imite galbenusul de ou
Se servesc cu mare pofta!!

Prajitura Oua Ochiuri

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Petcu Irina

    24/03/2016 at 11:27

    Interesanta reteta . O sa o incerc si eu . Multumesc . Nu strica niciodata sa diversifici „meniul” . 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...