Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Coca Cola

Prajitura Coca ColaDe Prajitura Coca Cola nu am auzit decat dupa Revolutia din 1989 mai exact undeva in 1992 cand eram la o prietena in vizita. Cam tot in aceea perioada aparuse prajitura Petre Roman, era foarte la moda Prajitura Fanta.

Mi-am adus aminte de Prajitura Coca Cola in urma cu cateva zile dupa ce am rasfoit caietul in care scriam sarguincios retetele cu prajituri incercate de prietenele mele, de cunostinte. Este foarte simpla si foarte buna. Cati dintre voi cunosc aceasta Prajitura Coca Cola ?

Ingrediente Prajitura Coca Cola :

2 oua
125 g zahar
1 lingura cacao
6 linguri Coca- Cola
100 g faina
½ plic praf de copt
tava dimensiune 27×17 cm

Ingrediente crema Prajitura Coca Cola :
500 ml lapte
3 linguri zahar
1 budinca vanilie
125 g margarina Rama cub (sau unt)
100 g nuca cocos

Preparare blat Prajitura Coca Cola :
Galbenusurile se freaca cu 125 g zahar, 1 lingura cacao si 6 linguri Coca-Cola. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga la galbenusuri. Se amesteca usor si adaugam faina in care amestecam in prealabil praful de copt. Se amesteca pana la omogenizare si se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea(se impunge aluatul cu o scobitoare si cand aluatul nu se mai prinde de el, blatul este copt si se poate scoate din cuptor).
Se lasa la racit in tava.

Preparare Crema Prajitura Coca Cola :
Intr-un vas se pune 1 budinca vanilie, 3 linguri zahar si adaugam treptat laptele rece. Se amesteca si se pune la fiert. Cand budinca s-a ingrosat luam de pe foc si lasam la racit. Se adauga la budinca rece 125 g margarina Rama(cub) sau unt, se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza si adaugam 100 g nuca de cocos.

Ansamblare Prajitura Coca Cola :
Peste blatul copt si racit turnam crema. Deasupra putem glasa cu ciocolata topita. Se lasa la racit pentru 2-3 ore, se portioneaza dupa care se poate servi.
Prajitura Coca ColaPofta Buna!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *