Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu branza si capsuni








Blat
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
1 lg cacao
1 pac praf de copt

crema
700 gr branza de vaci
300 ml frisca
6 lg miere de albine
3 lg zahar pudra(daca o doriti mai dulce)
1 lamaie
1 plic gelatina
esenta vanilie

sirop
150 gr zahar
250 ml apa
lamaie

decor
capsuni 500gr
gelatina pentru decor (tort- gelee)

Blatul
Se separa ouale ,galbenusurile se bat spuma cu 1 lg zahar iar albusurile cu restul.Se amesteca lejar cele doua compoziti si se cerne deasupra faina peste care am adaugat praful de copt si cacao.
Se coace intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza lejer cu siropul care la randul lui a fost fiert si racit.Peste blatul astfel pregatit adaugam crema care am preparat-o astfel:branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine,zaharul pudra,esenta de vanilie , coaja si zeama de la lamaie .Apoi adaugam gelatina ( care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert)si amestecam bine.Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.

Peste stratul de branza se aseaza capsunii, imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic …numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.
Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore …se portioneaza dupa bunul plac.

Pofta buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram