Prajitura cu cafea face parte dintr-o serie de prajituri pe baza de frisca, piscoturi si mascarpone facute in diferite combinatii.
Dintre acestea as enumera doar cateva: prajitura cu capsuni si stracciatella tiramisu, prajitura cu capsuni, prajitura cu mascarpone si pasta de pere, prajitura fina, prajituri ce vi le recomand sa le incercati .
Ingrediente
300 gr piscoturi de sampanie
400 ml frisca
250 gr mascarpone
6 galbenusuri
1 plic gelatina
200 gr zahar
160 ml cafea espresso
Sirop
150 gr zahar
200 ml cafea espresso
150 ml apa
Mod de preparare
Intai pregatim siropul.
Fierbem apa cu zaharul dupa care adaugam cafeaua espresso gata pregatita.
Cat timp se raceste siropul pregatim crema de cafea.
Se pun galbenusurile si zaharul intr-un vas cu peretii grosi si se fierb pe baie de apa sau direct pe flacara amestecand continuu pana se spumeaza si se ingroasa putin.
Punem gelatina care intre timp am hidratat-o in putina apa rece si amestecam energic pana se dizolva complet.
Adaugam si cafeaua espresso, incorporam bine si lasam sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit amestecam aceasta compozitie cu crema de branza mascarpone, omogenizam bine apoi adaugam frisca batuta.
Intr-o tava cu peretii detasabili sau un cadru metalic pentru montat prajituri asezam un prim strat de piscoturi inmuiate in siropul de cafea, turnam jumatate din crema dupa care asezam al doilea strat de piscoturi.
Punem si restul de crema …il puteti intinde pur si simplu sau il puteti turna cu posul cu dui formand modelul din imagini.
Cerneti deasupra putina cacao apoi dati forma la rece pentru cateva ore.
Se portioneaza dupa preferinta
Comentarii recente
Bianca Spatar
24/11/2012 at 12:33hhmmm..bunaaa:)))
LoredanaCarp
26/11/2012 at 15:41Da, e tare buna!! 🙂