Prajitura cu Piersici este una din prajiturile preferate din familie. Se pregateste usor si este deosebita. Se pot folosi fructe proaspete sau Piersici din Compot si le recomand pe cele de la Sun Food care sunt in sirop usor indulcit.
Cand am pregatit pentru prima data aceasta prajitura am fost intrebata ce fel de branza am folosit si cum de este atat de fina. Nu au crezut initial ca umplutura, crema prajiturii nu este de fapt branza pana nu le-am aratat caietul cu reteta si pozele din timpul prepararii. Puteti si voi sa va surprindeti familia cu o stfel de prajitura si veti vedea ca vor fi foarte multumiti de rezultatul final.
Ingrediente Aluat Prajitura cu Piersici:
200 g unt (sau untura 150 g)
2 oua
150 g zahar
1 plic praf de copt
400 g faina
1 praf de sare
Ingrediente Crema Prajitura cu Piersici:
2 budinci de vanilie
6 linguri zahar
600 ml lapte rece
400 ml smantana (20% grasime)
4 oua
400 g piersici din Compot piersici decojite – Sun Food
Preparare Aluat Prajitura cu Piersici:
Untul (sau untura de porc , eu asta am folosit si aluatul a iesit extraordinar de fraged) se amesteca intr-un vas cu zaharul si ouale cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia. Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga la compozitia de mai sus. Se amesteca cele doua compozitii si aluatul obtinut se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la rece pentru 1 ora.
In acest timp pregatim crema pentru prajitura.
Preparare Crema Prajitura cu Piersici:
Piersicile se pun la scurs dupa care se taie cubulete. Budincile se amaesteca cu zaharul intr-un vas si se adauga treptat laptele rece. Se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa apoi la racit. Dupa ce a racit budinca adaugam piersicile taiate, smantana,galbenusurile, amestecam si adaugam albusurile batute spuma. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia pentru crema.
Asamblare Prajitura cu Piersici :
Aluatul se scoate de la rece si se imparte in doua parti egale. O parte se intinde in tava cu dimesiunile de 30 x 25 cm (tapetata cu hartie de copt), si se impunge pe alocuri cu furculita.
Peste foaia intinsa in tava punem compozitia de crema si cealalta parte de aluat se intinde si se acopera crema.Se impunge si aceasta cu furculita pe alocuri si se pune tava in cuptorul preincalzit. Se tine la cuptor pentru circa 40-45 de minute pana foaia de deasupra este rumenita frumos. Se face proba cu o scobitoare si daca compozitia nu ramane pe scobitoare putem scoate tava cu prajitura din cuptor. Lasam sa raceasca complet dupa care se presara cu zahar praf.
Se taie cand este bine racita, de preferat dupa cateva ore tinuta la rece.
Pofta Buna !
Comentarii recente
olivia
17/12/2016 at 11:35Despre ce galbenusuri este vorba in crema?
Loredana
18/12/2016 at 19:03Am modificat in text , se folosesc in crema si cele 4 galbenusuri .Multumesc de atentionare!!
Liana Liana
18/12/2016 at 19:10Buna Olivia.In crema se pun 4 galbenusuri de ou si la final se pun si cele 4 albusuri batute spuma. Am uitat sa trec galbenusurile la ingredientele ptr. crema. Am corectat. Multumesc pentru atentionare.
cucu laura marina
26/02/2018 at 14:56ce reteta…in ingrediente nu ati specificat de faina si untura si la prepararea aluatului brusc apar si ele….. si eu de unde sa stiu cata faina si untura sa
pun?
Loredana
28/02/2018 at 10:39Acum m-am uitat, nu stiu cum de nu le-ati vazut dar ingredientele specificate de dvs apar in reteta. Probabil ati sarit vizual prima parte a ingredientelor.