Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Delicia 2

Prajitura Delicia 2
Pentru foi
oua 9 buc
zahar 9 lg
faina 7 lg
nuca de cocos 3 lg
cacao 1 lg

Prajitura Delicia 2
Crema

budinca de vanilie 2 plicuri
lapte 600 ml
125 g  margarina sau unt
zahar 12 lg
esenta de vanilie

Pentru zaharul caramel
zahar 300gr

Decor
ciocolata 100g
Prajitura Delicia 2
Preparare foi
Se separa ouale, albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos .
Compozitia obtinuta se imparte in  trei parti egale.
O parte o coloram cu cacao, intindem foile pe hartie de copt in marime de 25/35 cm si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C , timp de 10-12 min.
Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.

Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina sau untul si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura Delicia  astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.
Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata .

Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta

Pofta Buna!!

loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *