Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa Crema de Ceapa- Francia Hagymaleves- Onion Soup









Ingrediente :
300 gr ceapa
500 gr smantana
200 gr cascaval ras
1 lingura ulei
100 ml vin alb sec
750 ml apa
sare, piper alb,un praf piper cayenne(facultativ), delikat
si cozile de la 1 legatura de ceapa verde
2 linguri rama
1-2 buc chifla pentru crutoane

Sa purcedem la prepararea acestei supe :
Curatam mai intai ceapa,o spalam apoi o taiem marunt , sau o tocam in robot sa fie cat mai marunta. Pe 1 lingura de ulei se pune ceapa la calit in asa fel incat vasul sa fie acoperit (se tine la foc cam 3 minute). Dupa ce am calit ceapa , adaugam atata apa cat sa acopere ceapa , se adauga un pic de sare , se acopera vasul cu capac si se lasa la foc mic sa fiarba pana devine moale .
In acest moment turnam totul in blender si il turmixam pana devine o crema .Il turnam inapoi in oala, adaugam cei 100 ml vin albsec, piper alb, delikat, sare dupa gust si 750 ml apa. Punem inapoi la foc pana se incalzeste un pic , adaugam 500 gr smantana si 200 gr cascaval ras. Turnam iarasi toata compozitia in blender si il turmixam din nou. Iarasi il punem inapoi in vas ,de aceasta data adaugam la supa si cozile de ceapa verde taiate rondele. Deasupra presaram un pic de cascaval ras si dam vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa fiarba .
In timpul cat tinem supa la cuptor , pregatim crutoanele .Chifla o taiem cubulete si pe 2 linguri de rama topit prajim crutoanele pana devin crocante .
Supa se scoate de la cuptor se pune in farfurii deasupra se pun crutoane prajite si se serveste imediat asa fierbinte. Are un gust si mai deosebit daca la servire adaugat si un pic de zeama de lamaie .

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *