Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura din albusuri cu crema de mascarpone

Prajitura din albusuri cu crema de mascarpone

Desi calendaristic am intrat in prima luna de toamna, inca ne bucuram de zile frumoase, asa ca am pregatit o prajitura cu iz de vara pe care am decorat-o cu afine si capsune proaspete. Nu m-am putut abtine sa nu le cumpar cand le-am vazut pe taraba in piata, aratau atat de bine, nu mai spun cat sunt de gustoase si aromate!!
La sfarsitul saptamanii trecute aveam in plan aceasta prajitura din albusuri cu crema de mascarpone asa ca au picat foarte bine, mai ales ca imi doream sa pun la treaba si noul meu Robot de bucatarie de la HEINNER.
Nu este tarziu sa o incercati, inca se gasesc in piete fructe de vara, daca nu, puteti sota in zahar si unt cateva felii de piersici sau cubulete de pere. Ar merge perfect si cu smochine, ca tot e sezonul lor.
E delicioasa cu orice fructe va sunt pe plac!!

robot de bucatarie Heinner


Cu acest desert delicios dam startul unei frumoase colaborari!!
Vom pregati diverse retete in care vom folosi produsele HEINNER, dar vom avea si surprize frumoase pentru voi, fanii si vizitatorii nostri.
Asa ca stati aproape de noi!!

felie-prajitura

Prajitura din albusuri cu crema de mascarpone- Ingrediente

  • Blat din albusuri
    • 10 albusuri (360g)
    • 200 g zahar
    • 130 g faina
    • un plic zahar vanilat bourbon
    • un praf de sare
  • Crema de mascarpone
    • 250 g mascarpone
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 100 g zahar pudra
    • un plic zahar vanilat bourbon
  • Decor
Prajitura din albusuri cu crema de mascarpone

Cum pregatim blatul din albusuri

Pentru acest blat avem nevoie doar de albusuri, zahar, faina si zahar vanilat. Amestecam faina cernuta cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Restul de zahar urmand sa il punem in momentul cand se bat albusurile spuma.

ingrediente blat albusuri


Pentru a bate rapid si fara efort albusurile, am folosit de la HEINNER ElectrcasniceRobotul de bucatarie Heinner ExpressRobot (HPM-L1200RD). Are o putere de 1200W, angrenaje metalice, bol inox: 4.5L, tel din inox, paleta si carlig din aluminiu turnat, 6 viteze + Pulse, capac anti-stropire. Accesorii incluse: masina de tocat cu doua site si dispozitiv de umplut carnat si blender din sticla.
Este un robot multifunctional de mare ajutor in orice bucatarie, are o culoare frumoasa de un rosu aprins si poate fi achizitionat din reteaua de magazinele partenere HEINNER
Pentru aceasta reteta am folosit doar telul din inox. S-a comportat foarte bine atat pentru baterea albusurilor cat si pentru spumarea cremei de mascarpone cu frisca. Bolul este incapator, numai bun pentru cele 10 albusuri, stabilitatea robotului in timpul functionarii este foarte buna fiind asigurata de ventuzele de la baza lui.

Preparare compozitie blat de albusuri

Albusurile la temperatura camerei se pun in bolul de inox al robotului. Se ataseza telul din inox si se mixeaza la viteza maxima pana ce albusurile incep sa se faca spuma. Prin orificiul capacului anti-stropire se adauga treptat zaharul si sarea pana la incorporarea completa. Albusurile se transforma intr-o bezea lucioasa si ferma in maxim 3 min.

preparare blat albusuri


Se scoate bolul din robot, se adauga amestecul de faina, zahar si zahar vanilat si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de sus in jos pana la incorporarea totala.

blat albusuri


Pentru ca blatul din albusuri sa ramana pufos si elastic dupa coacere este nevoie de o tava speciala din aluminiu ce este prevazuta cu 3 picioruse. Recomand sa va achizitionati o astfel de tava atunci cand o gasiti!!
Comopzitia de albus gata preparata se toarna in tava (tava nu se unge cu nimic) se niveleaza usor.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 155°C ventilatie (caldura sus+jos)pentru 40-45 min.

forma blat albusuri


Cand blatul este gata copt, se scoate tava din cuptor, se intoarce cu fata in jos sprijinindu-se pe cele 3 picioruse si se lasa pana la racirea completa. Acest procedeu de racire face ca blatul din albusuri sa nu devina dens si gumos ci pufos si aerat.

blat din albusuri


Se trece cu un cutit pe marginea tavii, se scoate partea detasabila si tot cu ajutorul cutitului se desprinde si de la baza.
Blatul se aseaza pe un platou de servire.

Cum pregatim crema de mascarpone si frisca

In bolul robotului de bucatarie HEINNER la care am atasat telul de inox se pune crema de mascarpone si frisca, ambele reci, zaharul si zaharul vanilat.

preparare crema mascarpone

Se porneste robotul la viteza 3 pentru 30 sec, apoi la viteza maxima pentru 1 min sau pana ce crema devine omogena si spumoasa. Aveti mare grija sa nu o mixati excesiv fiindca riscati sa se taie.

crema mascarpone

Asamblare prajitura

Dupa ce am pregatit blatul si crema nu ne ramane decat sa montam prajitura.
Peste blatul din albusuri se intinde in strat gros toata crema cu o spatula sau cu un pos cu sprit, se stropeste cu putin sos de capsune apoi se aseaza dupa imaginatie fructele proaspete.
Se portioneaza dupa preferinta si se mananca adaugand sos de capsune. Mie imi place cu mai mult sos asa ca imi pun din belsug 🙂 .


Reteta sosului de capsune o gasiti explicata AICI , insa la fel de bine il puteti pregati din 300 g capsuni proaspeti sau congelati, 150 g zahar, o lingura amidon si o lingura zeama de lamaie. Se amesteca, se pun la fiert pentru cateva minute pana ce sosul incepe sa fiarba. Cu un pasator sau o furculita se zdrobesc fructele si se mai fierbe pana ce sosul capata putina consistenta. Se trece sosul prin sita pasand toata pulpa fructelor apoi se lasa sa se raceasca.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram