Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Faguri

prajitura faguri Prajitura Faguri
Din lista dulciurile copilariei noastre face parte si  prajitura faguri pe langa piersici umplute, nuci umplute, cornulete fragede, alba ca zapada  etc.
Fagurii sunt prajiturelele cele mai pregatite de mamele si bunicile noastre fiindca se faceau din ingrediente putine si la indemana, iar umplutura putea fi adaptata dupa gustul fiecaruia,
Eu am ales sa le umplu cu o crema de unt cu nuci si cacao dar din cate imi amintesc, mama le umplea cu serbet de cacao, lamaie, trandafiri etc… si erau grozav de bune!!

Prajitura Faguri-Ingrediente

3 oua
6 linguri ulei
6 linguri zahar
6 linguri lapte
300g faina
5 g praf de copt Dr Oetker
un praf de sare
esenta de vanilie Dr Oetker
Crema
125 g unt-82%grasime
4 linguri zahar pudra
2 linguri cacao neagra Dr Oetker
5 linguri nuca macinata
esenta de rom Dr. Oetker

Prajitura Faguri-Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale, uleiul, zaharul si laptele, praful de sare, vanilia si mixam pana la omogenizare.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam in continuare pana obtinem un aluat curgator de consistenta unei smantani mai groase.
faguri-aluat-preparare
Pentru a fi mai eficienti va recomand sa puneti compozitia obtinuta intr-un pos cu varf sau chiar intr-o punga cu varful taiat, incingem forma de wafe(eu nu am avut forma speciala ) si turnam cu posul compozitia cam cat ai lua cu o lingurita.Cocam cam 2-3 min sau pana se rumenesc usor.
Se scot din forma si se continua operatiunea pana ce terminam toata compozitia.

prajitura-faguri-coapte

Crema- Prajitura Faguri

Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, se adauga cacao, esenta de rom si se continua mixarea.
La final adaugam nuca macinata si se incorporeaza.
Umplem fagurii cu cate o lingurita de crema.
Pudram cu putin zahar pudra vanilat si le servim cu mare pofta!!

prajitura faguri

Pofta Buna !!

62 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.