Prajitura cu crema de lamaie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (10 votes)
Print Friendly

Ingrediente

Foi
5 lg ulei
5 lg zahar
2 oua,
200 ml lapte
1 plic amoniu pentru prajituri
faina cat cuprinde (cam 700 gr)
Crema
500 ml lapte
500 gr zahar
6 lg faina
250 gr unt sau margarina
o lamaie (coaja si zeama)
un pic de sare
Mod de preparare
Se bate cu mixerul ouale cu zaharul si uleiul se adauga laptele in care am dizolvat amoniul.Se amesteca bine apoi se adauga faina putin cate putin pana obtinem un aluat elastic numai bun de intins.Se imparte in 4 bucati, se intind in foi pe care le coacem pe hartie de copt .Inainte de a le baga la cuptor se inteapa cu o furculita.Atentie foile trebuie mai mult sa se usuce nu sa se rumeneasca.
Crema
Se amesteca zaharul cu faina apoi se adauga laptele amestecand ca sa nu lase gogoloase.Se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa .Se da deoparte si se adauga untul sau margarina amestecand crema cu ajutorul mixerului.La final se adauga coaja rasa si zeama de la lamaie. Se umplu foile cu crema si se lasa intr-un loc racoros(nu la frigider ) pana ce foile sa inmoaie , dupa care se poate pune in frigider. Dupa ce foile s-au inmuiat bine se portioneaza dupa preferinta .Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Prajitura cu crema de lamaie, 4.5 out of 5 based on 10 ratings
Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • http://www.blogger.com/profile/05309718410495116861 Ciobanu Angelica

    Delicioasa!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/04093178550589045097 VIVIANA

    Arata perfect prajitura si sunt sigura ca e si gustoasa! Bravo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Multumesc fetelor !! e tare buna ..nu o mai facusem de ani de zile :) nu gasem carnetelul in care o aveam scrisa :)
    Pup :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    imi place foarte mult , am sa incerc s-o pregatesc

    alexandra.gradinaru

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/00957555606387688534 Licuta Marin

    Frageda si aromata!!!Arata minunat!Pup si o seara buna sa aveti!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Alexandra te astept cu impresii :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Multumesc Licuta :* O seara minunata si tie !!
    Pupici :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mikaelacorina

    Totusi nu e prea mult zahar la crema? 1 cana de zahar,cam asa,zic eu,revine la 1 litru lapte.Si 4 linguri cu varf faina.Gresesc? Astept un raspuns.Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Mikaelacorina iti spun sigur ca reteta e ok asa.Nu e mare cantitatea de zahar si faina. Garantez!!:)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    albusul si galbenusul se bat separat? e prima data cand fac:D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Ouale se bat intregi nu se separa .Aluatul pentru foi trebuie intins cu sucitorul ,nu este un aluat tip pandispan ca sa separi albusurile de galbenusuri :)Sa ai spor!!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    in loc de amoniu pot sa pun praf de copt ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Eu mereu am folosit amoniu :),mai bine nu!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    Eu foloseam mereu amoniac la aceasta prajitura si aveam impresia ca mi se lipeste de cerul gurii , asa ca am incercat cu praf de copt si imi place mult mai mult.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    nu mi-au iesit foile……si nu stiu de ce?…..amoniul nu trebie stins in otet sau lamaie….? sau pt ca am pus multa faina….? mi-eu iesit gumoase….si nu s-au fragezit….au ramas ca o guma de mestecat ……poate imi spui tu de ce……i-mi pare asa rau…..caci crema mi-a iesit super…….multumesc anticipat………

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    cite grade tre sa fie cuptorul si pt.cite minute se tin foile?multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • disqus_AkoJib2Slt

    si sarea cand si unde se pune?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • GF

    Ati putea pune va rog la retete, pe langa ingrediente si mod de preparare, timpul total de facut reteta de la inceput la sfarsit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • LianaFilipas

      GF, la supa crema de linte am raspuns referitor la problema indicata de tine.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Dorina Dori

    multumesc pt reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania