Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

Foi
5 lg ulei
5 lg zahar
2 oua,
200 ml lapte
1 plic amoniu pentru prajituri
faina cat cuprinde (cam 700 gr)
Crema
500 ml lapte
500 gr zahar
6 lg faina
250 gr unt sau margarina
o lamaie (coaja si zeama)
un pic de sare
Mod de preparare
Se bate cu mixerul ouale cu zaharul si uleiul se adauga laptele in care am dizolvat amoniul.Se amesteca bine apoi se adauga faina putin cate putin pana obtinem un aluat elastic numai bun de intins.Se imparte in 4 bucati, se intind in foi pe care le coacem pe hartie de copt .Inainte de a le baga la cuptor se inteapa cu o furculita.Atentie foile trebuie mai mult sa se usuce nu sa se rumeneasca.
Crema
Se amesteca zaharul cu faina apoi se adauga laptele amestecand ca sa nu lase gogoloase.Se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa .Se da deoparte si se adauga untul sau margarina amestecand crema cu ajutorul mixerului.La final se adauga coaja rasa si zeama de la lamaie. Se umplu foile cu crema si se lasa intr-un loc racoros(nu la frigider ) pana ce foile sa inmoaie , dupa care se poate pune in frigider. Dupa ce foile s-au inmuiat bine se portioneaza dupa preferinta .Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *