Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu mere si crema de ness

Tort cu mere si crema de ness

Ingrediente
Blat
6 albusuri
70 gr faina
60 gr zahar
60 gr zahar*
esenta de vanilie

Crema
6 galbenusuri
150 gr zahar
2 lg ness
200 ml frisca
125 gr mascarpone
esenta de vanilie
5 gr gelatina

Stratul de mere
4 mere
200 gr zahar
1 plic gelatina
esenta de rom

Sirop de rom
apa
zahar dupa gust
esenta de rom

Decor
marmelada de coarne
rotite de ciocolata
bomboane ornament
100 ml frisca

Albusurile se bat spuma cu 60 gr zahar si esenta de vanilie, se adauga faina amestecata cu celelalte 60 gr zahar*, se incorporeaza usor si se toarna intr-o tava rotunda (32 cm ) tapetata cu hartie de copt .Se coace la foc potrivit.
Merele curatate de coaja se taie in felii potrivite.Intr-o cratita caramelizam zaharul (sa nu fie inchis la culoare) si adaugam peste el merele taiate amestecam pana ce zaharul se dizolva in sosul lasat de mere si merele sunt patrunse bine.Se da deoparte se paseaza grosier cu pasatorul de legume apoi se pune peste aceasta compozitie gelatina pe care am dizolvat-o pe baie de apa .Se amesteca bine si se lasa la racit .Cand compozitia de mar s-a racit o turnam in tava in care am copt blatul nu inainte de a o tapeta cu hartie de copt .Cat compozitia de mar sta la rece pregatim crema de ness .Zaharul,ouale si ness-ul dizolvat in putina apa calda se amesteca pe baie de apa pana da in fiert Se da deoparte si se aauga gelatina care am hidratat-o in 50 ml apa rece Amestecam energic pana ce gelatina s-a dizolvat Racim usor compozitia dupa care adaugam crema de branza mascarpone si mixam bine pana si aceasta s-a incorporat complet.
Compozitia rezultata se amesteca cu frisca batuta , se aromatizeaza cu esenta de vanilie apoi se toarna peste stratul de mere Deasupra asezam blatul racit , il insiropam cu siropul fiert si racit si dam la rece pentru cateva ore .
Trecem cu, cutitul pe marginea formei dupa care rasturnam tortul pe un platou .Peste stratul de mere intindem uniform un strat de marmelada de coarne (pe care am incalzit-o in prealabil 1 min la microunde) Imbracam lateralele cu frisca batuta dupa care decoram cu bombonele ornament si rotite de ciocolata .
Decorul il puteti face dupa cum doriti 🙂

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *