Marmelada de coarne

 





Ingrediente

1 kg coarne
300 gr zahar alb
300 gr zahar cu pectina
o lamaie

Mod de preparare

Coarnele bine copate se spala se amesteca cu zaharul alb, se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste .
Se aseaza intr-o cratita cu fund dublu se stoarce zeama de la lamaie pentru nu isi pierde din culoare si se pune la foc pana ce coarnele se desfac usor de pe sambure.Se lasa sa se raceasca si se trec prin sita indepartandu-se samburii.
Pasta obtinuta se amesteca cu zaharul cu pectina si se fierbe pret de 15-20 min .(Daca nu aveti zahar cu pectina folositi zahar obisnuit amestecat cu gelfix).Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si se tin in paturi pana se raceste.
Se obtine o marmelada foarte fina,parfumata cu o culoare deosebita.
Se poate manca ca atare sau se poate folosi la tarte cu aluat fraged sau la umplerea paleurilor .

Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. a zis

    da’zahar cu pectina de unde iei?am mai vazut retete cu pectina da’nu mi-a raspuns inca nimeni de unde poti cumpara pectina.

  2. a zis

    Cris daca le dai in cateva clocote se desprind usor de pe samburi.Cei drept e un pic de munca dar se merita.E prima data cand fac si mi-a placut mai ales ca a ramas cu o culoare foarte frumoasa

  3. a zis

    Alina tu esti experta in dulceturi,sunt sigura ca faci o marmelada excelenta.
    Eu am fost mai puturoasa :))le-am cumparat de la piata..dar daca ai padurea aproape se merita sa faci un drum pentru ele.
    Asa cum ziceai si tu impusti doi iepuri.
    Pupici
    Lory

  4. a zis

    Pansy m-ai mai intrebat si la inghetata de visine si ti-am raspuns :)…eu am cumparat de la Billa din Iasi 4,5 ron /kg …dar cred ca se gaseste si la cele similare din tara.
    Cand am sa mai am ocazia sa merg la Iasi am sa-mi fac provizii serioase ca e tare bun.
    Nu te focaresti mult cu dulceturile iar culoarea lor e una deosebita.

  5. a zis

    Mmmmmm,minunat.Ce de coarne mai mancam in vacante la bunici.Era padurea la 2 pasi si erau o multime.Acum ma straduiesc sa fac rost de un pomisor sa il plantez in gradina.
    Foarte frumos arata marmelada.

  6. a zis

    Lory,abia acum am vazut ce „aur” dulce ai facut!
    Uf,uf;o lingurita te rog!
    In copilarie se gasea si in magazine gem…era grozav!Mereu eram la borcanul cu pricina!i se mai zicea:hece,pece…
    Al tau arata minunat!

  7. Anonymous a zis

    singura problema cu gemurile facute cu zahar gelifiant,gelfix,etc.este ca nu reista foarte bine peste iarna.vara nici atat.anul asta am pierdut toate borcanele cu gem de capsuni,visine,cirese,etc.asa ca eu personal raman la metoda clasica de a face gem

    • a zis

      Eu la reteta asta am facut combinatie de zahar si a fost ok …nu am avut probleme a tinut foarte bine.
      Dar e mai bine sa facem dulceturile asa cum le facea bunica :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>