Marmelada de coarne

Print Friendly

 





Ingrediente

1 kg coarne
300 gr zahar alb
300 gr zahar cu pectina
o lamaie

Mod de preparare

Coarnele bine copate se spala se amesteca cu zaharul alb, se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste .
Se aseaza intr-o cratita cu fund dublu se stoarce zeama de la lamaie pentru nu isi pierde din culoare si se pune la foc pana ce coarnele se desfac usor de pe sambure.Se lasa sa se raceasca si se trec prin sita indepartandu-se samburii.
Pasta obtinuta se amesteca cu zaharul cu pectina si se fierbe pret de 15-20 min .(Daca nu aveti zahar cu pectina folositi zahar obisnuit amestecat cu gelfix).Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si se tin in paturi pana se raceste.
Se obtine o marmelada foarte fina,parfumata cu o culoare deosebita.
Se poate manca ca atare sau se poate folosi la tarte cu aluat fraged sau la umplerea paleurilor .

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Pasta de pere

Pasta de pere

  • http://www.blogger.com/profile/11658044172856187185 pansy

    da’zahar cu pectina de unde iei?am mai vazut retete cu pectina da’nu mi-a raspuns inca nimeni de unde poti cumpara pectina.

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Anca multumesc …da s-au copt

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Cris daca le dai in cateva clocote se desprind usor de pe samburi.Cei drept e un pic de munca dar se merita.E prima data cand fac si mi-a placut mai ales ca a ramas cu o culoare foarte frumoasa

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Alina tu esti experta in dulceturi,sunt sigura ca faci o marmelada excelenta.
    Eu am fost mai puturoasa :))le-am cumparat de la piata..dar daca ai padurea aproape se merita sa faci un drum pentru ele.
    Asa cum ziceai si tu impusti doi iepuri.
    Pupici
    Lory

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Ana cand le-am cumparat eu erau si de mai multe marimi…uff as fi luat din toate :)

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Pansy m-ai mai intrebat si la inghetata de visine si ti-am raspuns :)…eu am cumparat de la Billa din Iasi 4,5 ron /kg …dar cred ca se gaseste si la cele similare din tara.
    Cand am sa mai am ocazia sa merg la Iasi am sa-mi fac provizii serioase ca e tare bun.
    Nu te focaresti mult cu dulceturile iar culoarea lor e una deosebita.

  • http://www.blogger.com/profile/17587773328245749244 cccris

    arata superb, daca mai gasesc la piata fac si eu.

  • http://www.blogger.com/profile/06946664703374461644 David Octavian

    Mmmmmm,minunat.Ce de coarne mai mancam in vacante la bunici.Era padurea la 2 pasi si erau o multime.Acum ma straduiesc sa fac rost de un pomisor sa il plantez in gradina.
    Foarte frumos arata marmelada.

  • http://www.blogger.com/profile/11658044172856187185 pansy

    de data asta am vazut raspunsul.am sa ma duc si eu la billa sa vedem daca aici gasesc.pupu-te!

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Pansy am uitat sa-ti spun pe eticheta de la ei scrie Zahar gelifiant..iar ambalajul are un desen din fructe

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Spor la treaba Cris

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Multumesc Victoria

  • http://www.blogger.com/profile/03850548145823143427 Ana

    te cred,draga mea, dar la ce vremuri traim,trebuie sa ne limitam,din pacate :( Sa speram in vremuri mai bune!

  • http://www.blogger.com/profile/08157558190105453512 Mariana

    Lory,abia acum am vazut ce „aur” dulce ai facut!
    Uf,uf;o lingurita te rog!
    In copilarie se gasea si in magazine gem…era grozav!Mereu eram la borcanul cu pricina!i se mai zicea:hece,pece…
    Al tau arata minunat!

  • Anonymous

    singura problema cu gemurile facute cu zahar gelifiant,gelfix,etc.este ca nu reista foarte bine peste iarna.vara nici atat.anul asta am pierdut toate borcanele cu gem de capsuni,visine,cirese,etc.asa ca eu personal raman la metoda clasica de a face gem

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Eu la reteta asta am facut combinatie de zahar si a fost ok …nu am avut probleme a tinut foarte bine.
      Dar e mai bine sa facem dulceturile asa cum le facea bunica :)


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania