Marmelada de coarne

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes)
Print Friendly

 





Ingrediente

1 kg coarne
300 gr zahar alb
300 gr zahar cu pectina
o lamaie

Mod de preparare

Coarnele bine copate se spala se amesteca cu zaharul alb, se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste .
Se aseaza intr-o cratita cu fund dublu se stoarce zeama de la lamaie pentru nu isi pierde din culoare si se pune la foc pana ce coarnele se desfac usor de pe sambure.Se lasa sa se raceasca si se trec prin sita indepartandu-se samburii.
Pasta obtinuta se amesteca cu zaharul cu pectina si se fierbe pret de 15-20 min .(Daca nu aveti zahar cu pectina folositi zahar obisnuit amestecat cu gelfix).Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si se tin in paturi pana se raceste.
Se obtine o marmelada foarte fina,parfumata cu o culoare deosebita.
Se poate manca ca atare sau se poate folosi la tarte cu aluat fraged sau la umplerea paleurilor .

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Pasta de pere

Pasta de pere

  • http://www.blogger.com/profile/11658044172856187185 pansy
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    da’zahar cu pectina de unde iei?am mai vazut retete cu pectina da’nu mi-a raspuns inca nimeni de unde poti cumpara pectina.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Anca multumesc …da s-au copt

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Cris daca le dai in cateva clocote se desprind usor de pe samburi.Cei drept e un pic de munca dar se merita.E prima data cand fac si mi-a placut mai ales ca a ramas cu o culoare foarte frumoasa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Alina tu esti experta in dulceturi,sunt sigura ca faci o marmelada excelenta.
    Eu am fost mai puturoasa :))le-am cumparat de la piata..dar daca ai padurea aproape se merita sa faci un drum pentru ele.
    Asa cum ziceai si tu impusti doi iepuri.
    Pupici
    Lory

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Ana cand le-am cumparat eu erau si de mai multe marimi…uff as fi luat din toate :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Pansy m-ai mai intrebat si la inghetata de visine si ti-am raspuns :)…eu am cumparat de la Billa din Iasi 4,5 ron /kg …dar cred ca se gaseste si la cele similare din tara.
    Cand am sa mai am ocazia sa merg la Iasi am sa-mi fac provizii serioase ca e tare bun.
    Nu te focaresti mult cu dulceturile iar culoarea lor e una deosebita.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/17587773328245749244 cccris
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    arata superb, daca mai gasesc la piata fac si eu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/06946664703374461644 David Octavian
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Mmmmmm,minunat.Ce de coarne mai mancam in vacante la bunici.Era padurea la 2 pasi si erau o multime.Acum ma straduiesc sa fac rost de un pomisor sa il plantez in gradina.
    Foarte frumos arata marmelada.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/11658044172856187185 pansy
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    de data asta am vazut raspunsul.am sa ma duc si eu la billa sa vedem daca aici gasesc.pupu-te!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Pansy am uitat sa-ti spun pe eticheta de la ei scrie Zahar gelifiant..iar ambalajul are un desen din fructe

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Spor la treaba Cris

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Multumesc Victoria

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/03850548145823143427 Ana
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    te cred,draga mea, dar la ce vremuri traim,trebuie sa ne limitam,din pacate :( Sa speram in vremuri mai bune!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/08157558190105453512 Mariana
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Lory,abia acum am vazut ce “aur” dulce ai facut!
    Uf,uf;o lingurita te rog!
    In copilarie se gasea si in magazine gem…era grozav!Mereu eram la borcanul cu pricina!i se mai zicea:hece,pece…
    Al tau arata minunat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    singura problema cu gemurile facute cu zahar gelifiant,gelfix,etc.este ca nu reista foarte bine peste iarna.vara nici atat.anul asta am pierdut toate borcanele cu gem de capsuni,visine,cirese,etc.asa ca eu personal raman la metoda clasica de a face gem

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Eu la reteta asta am facut combinatie de zahar si a fost ok …nu am avut probleme a tinut foarte bine.
      Dar e mai bine sa facem dulceturile asa cum le facea bunica :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania