Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta





Ingrediente:

Ptr. Blat : 6 oua
6 ling.zahar
100 ml ulei
6 ling. faina
1/2 praf de copt

Ptr. Crema :
1 kg branza dulce
200 gr zahar
250 gr rama (cub)
750 ml suc Fanta
2 plicuri cu budinca de vanilie
Mod de preparare:

Preparare blat : 6 galbenusuri ,6 linguri zahar, 100 ml ulei se freaca bine spuma . Albusul se bate spuma tare . Se adauga galbenusul frecat la albus treptat si punem 6 linguri de faina si 1/2 plic praf de copt . Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt , unsa cu un pic de rama sau ulei si il dam la cuptor . Dupa ce a copt blatul (verificam cu o scobitoare ) il scoatem si il lasam sa raceasca .

Preparare crema :

Branza impreuna cu 200 gr zahar si 250 gr rama se freaca spuma.

Crema astfel obtinuta se intinde deasupra piscotului racit .
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam la ele 750 ml suc Fanta , si se pune la fiert pana se ingroase . Compozitia astfel obtinuta se toarna asa calda peste blatul pe care am pus crema de branza . Se lasa la racit si se poate apoi servi.

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Carnati
Carnati

Carnati de casa pregatiti in fiece an dupa aceasta reteta la taierea porcului. Nu se poate sa nu pregatim mai...

Închide