Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura „MOZAIC „










Ingrediente:

Pt. blat folosim:
10 albusuri oua
10 linguri zahar
1 cana rahat
1 cana nuca taiata
1 cana visine desamburite(se pot folosi si din compot)
(visinile se po inlocui cu 1 cana de stafide pe care le punem in prealabil la inmuiat in esenta de rom ptr. cca 1 ora apoi aruncam romul de pe el)
6 linguri faina
1/2 pachet praf copt

Crema:

10 galbenusuri
1 cana de zahar
250 gr. Rama (va recomand sa-l folositi pe cel la cub nu in cutie , deoarece inmoaie crema)
1 esenta de vanilie (migdale)

Si mai avem nevoie de 2 foi napolitane(daca nu aveti se poate pune in loc foi de piscot)

Preparare:

Prepararea blatului:
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul,se adauga rahatul,visinele si nuca taiata si treptat se incorporeaza faina si 1/2 praf de copt. Se da la cuptor si se coace . Se scoate apoi si se lasa la racit.

Prepararea cremei:
Cele 10 galbenusuri se freaca spuma cu zaharul si esnta de vanilie deasupra pe aburi pana se ingroase . Cand a racit crema se adauga la el untul frecat cu o lingura de zahar si se omogenizeaza.

Cum procedam mai departe :

In tava in care am copt blatul asezam o foaie de napolitana peste care punem o parte din crema. Asezam deasupra blatul pe care l-am copt si deasupra blatului asezam restul de creama si acoperim totul cu cealata foaie de napolitana. Putem sa ornam cu ciocolata topita si dam totul la rece. Se taie cubiri si prajitura poate fi servita .

Comentarii recente

  • Mariana

    11/08/2009 at 16:54

    Arata splendid, dar pe mine m-a amuzat un cuvant pe care l-ati inventat: DESAMBURIT!!!! Pai sa anuntam Academia sau Institutul de Lingvistica…
    Pentru ca am incercat multe din retele dv., am s-o incerc si pe asta. Ufff! Salivez!
    Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram