Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura vanilata

prajitura-vanilata

 

Foi
8 oua
8 lg zahar
7 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic zahar vanilat Bourbon

Crema
500ml frisca
5 galbenusuri
250gr zahar
1plic gelatina
1+1/2 plic zahar vanilat bourbon
Sirop
200gr zahar
250 ml apa
2 plicuri ciocolata calda
50 ml whisky(sau ce doriti…eu asta am avut in casa))

Decor
cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul plus zaharul vanilat.In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile si ele spumate bine apoi se cerne deasupra faina impreuna cu cacao.Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coace sub forma de foi pe hartie de copt.
Pana se racesc foile si siropul ,preparam crema astfel:galbenusurile le amestecam cu zaharul si 3 lg apa si le tinem pe foc amestecand continuu pana incepe sa se formeze o spuma .Dam deoparte si adaugam gelatina care intre timp am pus-o la inmuiat in 50 ml apa rece.Amestecam energic pana ce gelatina se dizolva bine.Compozitia de ou racita o amestecam cu frisca batuta si zaharul vanilat(lasam crema la rece cam 15 min inainte de a forma prajitura).Insiropam prima foaie turnam jumatate din compozitie ,procedam la fel si cu a doua foaie si cealalta jumatate de crema.Peste stratul al doilea de crema cernem cacao .Prajitura astfel formata o tinem la frigider cateva ore…dupa care poate fi portionata dupa preferinta.

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *