Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada cu mascarpone si afine



ingrediente

Foaie

4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lg cacao
1/2 plic zahar vanilat bourbon

Crema
125 gr mascarpone
125 gr frisca
100 gr zahar pudra
1/2 plic zahar vanilat bourbon

cateva linguri dulceata de afine

Glazura
150 gr ciocolata
50 ml frisca lichida
25 gr unt

Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 3 linguri cu zahar iar galbenusul cu o lingura cu zahar si zaharul vanilat. Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra cacao amestecata cu faina, se intinde pe o hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15-17 min.
Crema de branza  mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga frisca batuta spuma si se mixeaza pana la incorporare.
Se aseaza in strat uniform pe foaie de rulada. Deasupra se pune cateva linguri de dulceata de afine, se ruleaza si se tine la rece cel putin o ora.
Cat timp rulada sta la rece pregatim glazura de ciocolata. Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida si untul la foc mic pana ce ciocolata se topeste si compozitia se omogenizeaza.
Se glaseaza rulada in glazura de ciocolata si se decoreaza cu gratar de ciocolata alba dupa ce glazura s-a mai intarit.

6 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • judy

    03/03/2010 at 18:12

    Mama…..ce bine arata!!!!Fur reteta!!!

  • Daniela

    03/03/2010 at 19:07

    Hmmm, ce pofta mi-ai facut de o feliuta de rulada, iar cu mascarpone si afine, cred ca e demential de buna. Fur o feliuta si dispar din cadru, mai las si la ceilalti vizitatori…
    Pupici !

  • violette

    03/03/2010 at 19:07

    Foarte bine arata!

  • ANCA

    03/03/2010 at 19:10

    arata ff bine rulada si cred ca e si deliciosa …

  • Ana

    03/03/2010 at 21:39

    ce minunatie!!!!!!!!!

  • Gospodina de Criza

    03/03/2010 at 22:26

    Ce frumos! Si ce gust trebuie sa aiba !

  • Olgutza

    04/03/2010 at 00:46

    SUPERB arata… iar gustul nu are cum sa fie decat divin..
    Felicitari, Lory!!

  • panseluta-violet

    04/03/2010 at 05:41

    e o bunatate in mod sigur,eu fac un tort cu o crema asemanatoare.

  • Geta

    04/03/2010 at 10:44

    La foaie care este cantitatea de cacao???

  • Lory

    04/03/2010 at 18:49

    judy chiar ma bucur ca o furi:))sper sa fie pe placul tau

  • Lory

    04/03/2010 at 18:50

    Daniela intradevar dulceata de afine i-a dat o savoare deosebita…a disparut cat ai clipi 🙂

  • Lory

    04/03/2010 at 18:53

    Violeta ,Ana,ANCA va multumesc…incercati-o se face usor si tot atat de usor dispare :))

  • Lory

    04/03/2010 at 18:56

    Olgutza mascarponele si afinele fac casa buna…a fost pe placul mancaciosilor:))

  • Lory

    04/03/2010 at 18:58

    panseluta-violet crema merge foarte bine si la tort..nu ai cum sa dai gres cu ia:)
    Pupice

  • Lory

    04/03/2010 at 18:59

    Gospodina de Criza esti o draguta ,multumesc mult

  • Lory

    04/03/2010 at 19:00

    Geta am folosit o lingura de cacao…e scris la ingrediente…am mers si m-am uitat, am crezut ca am omis sa scriu
    Pupice
    Lory

  • Miha

    19/02/2011 at 02:09

    Foarte faina rulada!
    Eheheee…dar de unde dulceata de afine? :)))

  • Lory

    19/02/2011 at 17:24

    Multumesc Miha :* in nici un caz nu e cu „afinele” cumparate toamna trecuta de pe Oituz :))).
    Mai, dar tot cu afine de acolo e facuta numai ca le-am cumparat pe la sfarsitul lui iulie :)in alt an 🙂

  • Catinca

    29/09/2011 at 17:22

    Arata foarte bine, intr-adevar! Totutsi, eu sunt pentru/si prepar numai mancare, inclusiv dulciuri, din ingrediente absolut naturale, fara E-uri, conservanti, etc. Rulada aceasta contine destule ingrediente nenaturale. Repet insa, arata foarte bine!

    • Anonymous

      13/05/2012 at 14:56

      si care sant ingredientele nenaturaleeeeeeeeeeea????????poate a-ti pare ca o fi mascarpone bine… asta nu e altceva decat branza dulce cu smantana respectiv caimac…si daca mai spui ca folosesti doar prod.naturale presupun ca ai dulceata facuta in casa in rest totul e NATURAL.

    • Lory

      13/05/2012 at 17:39

      Eu o felicit pe Catinca ca poate si are posibilitatea sa faca dulciuri si mancaruri numai cu produse bio 🙂

    • Lory

      13/05/2012 at 17:46

      Anonim eu m-am straduit sa folosesc ingrediente cat mai naturale …ca nu sunt bio asta e,nu toata lumea are posibilitatea sa isi achizitioneze asemenea produse .Dar pot sa spun ca folosesc frecvent oua de tara ,faina direct de la moara din grau adus de la mama, smantana si alte cele …..Tare as vrea sa vad ceva pregatit de Catinca 🙂

  • zen1966

    24/05/2012 at 11:30

    In ziua de azi gasim foarte greu produse”naturale”,chiar si produsele bio sunt „pseudobio”,pentru ca pesticidele se duc in apa freatica,aerul e poluat samd….si eu cred ca mai degraba ne ucide co2 eliminat de masini decat un E care exista in faina…Catinca eu am facut reteta asta si pot sa ti spun ca e excelenta,chiar daca ingredientele nu sunt „naturale”…

  • Ruth

    07/10/2012 at 01:44

    …..ara foarte bine si buna. As vrea sa o fac dar sunt din Australia si aici nu am gasit frisca lichida. Imi puteti spune cu ce as putea sa inlocuiesc frisca lichida? Multumesc!!!:)

  • Ruth

    07/10/2012 at 01:48

    Buna….rulada arata foarte gustoasa(si cred ca ii foarte gustoasa) As dori sa o fac dar nu gasesc frisca lichida (sunt di Australia). Daca poate cineva sa ma ajute si sa imi zica cu ce as putea sa inlocuiesc frisca lichida???Multumesc!!!

  • Ruth

    07/10/2012 at 13:46

    k…multumesc mult:)!!

  • Lory

    07/10/2012 at 15:44

    pentru putin ,Ruth 🙂

  • Lily Butaciu

    18/12/2012 at 23:36

    Banuiesc ca in Australia se gaseste ” whipping cream” , so aceasta e frisca lichida pe care o poti folosi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.