Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Crema de zahar ars 2

Crema de zahar ars 2

Crema de zahar ars 2 este desertul cel mai pregatit in casele romanilor.
Poate fi facut in forme individuale asa cum l-am pregatit eu sau intr-o forma mare. Tot cu crema de zahar ars mai pot fi pregatite si torturi cu blat si combinatie de fructe.
Mai jos puteti descoperi retetele de tort cu mere dar si tortul cu piersici, ambele continand si crema de zahar ars.

Crema de zahar ars – Ingrediente

500 ml lapte
5 oua
5 linguri zahar tos
zahar vanilat bourbon( contine pastaie de vanilie macinata)
un praf de sare
300 g zahar pentru caramel

Crema de zahar ars 2

Crema de zahar ars 2- Mod de preparare

Se topeste zaharul intr-o cratita pana capata o culoare aramie.
Imediat se rastoarna in fiecare forma de ceramica si se roteste pana ce imbraca bine formele. In acest moment e de preferat sa aveti ajutoare fiindca zaharul se intareste foarte repede.

crema de zahar ars2


Separat se pregateste compozitia pentru crema de zahar ars 2.
Ouale, zaharul si zaharul vanilat bourbon se pun intr-un castron si se mixeaza pana ce se dizolva tot zaharul.
Se adauga laptele, se amesteca bine si se toarna compozitia in formele pregatite.
Formele se aseaza intr-o tava cu peretii inalti, si se adauga cu grija apa fierbinte in tava cat sa le cuprinda pe trei sferturi.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 grade C si se tin pana ce crema capata consistenta.
Timpul este undeva la 30-40 min mai mult sau mai putin in functie de marimea formelor de ceramica folosite.
Se opreste cuptorul si se lasa formele in tava pana ce se racesc.
Se aseaza deasupra fiecaruia o farfurie si cu miscari rapide se rastoarna.
Crema de zahar ars 2 se serveste rece, simpla sau cu un mot de frisca naturala.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram