Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada,,Passion”

Ingrediente

Foaie
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
Crema
200 gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie
1/2 plic tort-gelee
125 ml zeama de compot caise
Mod de preparare
Foaia de rulada o preparam astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul.  Se amesteca usor cele doua compozitii si se adauga faina cernuta. Impartim in doua compozitia iar in una adaugam cacaoa. Cele doua compozitii se pun in pungi separat si se taie coltul .Turnam pe hartie de copt fasii alternative. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit foaia o umplem cu crema preparata astfel:ciocolata alba o rupem bucatele mici si impreuna cu frisca o punem la topit. Dupa ce s-a topit crema se da la rece(2 ore)apoi se spumeaza cu mixerul si se aromatizeaza.
Rulam foaia umpluta cu crema si o dam la rece pentru o ora.Preparam tortul-gelee dupa instructiunile de pe plic si ungem rulada cu ajutorul unei pensule de patiserie.
Se portioneaza dupa preferinta
100 Shares

Recent Comments

  • Didona

    21/08/2008 at 18:50

    Am facut o rulada din pandispan chiar zilele trecute, dar nu mi-a venit ideea de a o face in acest fel original. Grozava idee, de care voi tine seama in viitor. Felicitari si pentru celelalte retete.

  • Lory

    21/08/2008 at 21:33

    didona bun venit la noi!!!
    ma bucur ca ti-a placut rulada mea
    🙂
    multumesc!
    acum ti-am descoperit blogul tau felicitari !! ai retete interesante
    pupice!!

  • Irina

    26/08/2008 at 10:30

    Foarte bine arata !

  • Lory

    26/08/2008 at 12:01

    multumesc Irina!

  • Edith

    27/08/2008 at 11:48

    wow Lory,ce biiine arata rulada asta 🙂 Super! Felicitari!

  • Lory

    27/08/2008 at 13:17

    multumec Edith,pupice

  • Sabina

    01/09/2008 at 14:31

    🙂 de mare efect aceasta rulada. Felicitari dragele mele.

    PS. Va adaug si eu la blogul meu in lista mea de gospodine 🙂

  • Anonymous

    28/10/2011 at 21:24

    Maine vreau sa o fac, abia astept, arata senzational si sigur e buna. Pana acuma cate retete am incercat de aici toate au iesit foarte bune. Felicitari!

  • cosmina

    27/09/2012 at 22:08

    lory,rulada asta nu are praf de copt?multumesc!arata extraordinar,vreau sa o incerc si eu,ai niste retete senzationale..

    • Lory

      28/09/2012 at 00:12

      Cosmina rulada nu are praf de copt.Eu nu pun in foile de rulada dar nici in blaturile de tort,praf de copt …si cresc frumos!!
      Multumim pentru aprecieri !!

  • Corina Novaconi

    10/10/2014 at 12:12

    lasam sa se raceasca foaia punem crema si o rulam, nu se desface?

  • Verendean Jenica

    28/10/2014 at 17:37

    Sper sa i-mi reuseasca dupa cum se vede este delicioasa

  • Mary

    23/12/2016 at 13:08

    Arata fenomenal!!! felicitari pt tot! Ce dimensiune are cu aproximatie tava?

  • Alinic2006

    17/12/2017 at 12:24

    Buna ziua! Am si eu o intrebare ce este tort jelee

    • Loredana

      26/12/2017 at 20:02

      Tort Jelee e un pliculet de la dr Oetker cu un praf care se transforma intr-un jeleu transparent. Se prepara dupa instructiunile de pe plic. El are rol de a „sigila” fructele pe un tort sau asa cum l-am folosit eu de a da luciu ruladei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram