Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Buchet

Tort BuchetAcest Tort Buchet este simplu de realizat si foarte aspectuos.

Oricand il poti oferi cadou cuiva drag sub aceasta forma. Poti sa ornezi Tortul Buchet cu flori diferite dupa imaginatia fiecaruia. Am ales sa modelez acesti irisi si cale caci se fac foarte usor si sunt cu spor. Sper sa va placa ideea acestui Tort Buchet si poate odata il veti prepara si voi cuiva drag…  La Multi Ani, tuturor celor care azi , 31. Iulie 2013 isi serbeaza ziua de nastere !!!! Pe aceasta cale va ofer un Buchet Dulce si inchin  in sanatatea voastra, dar si a mea, un pahar cu Sampanie !!! Rasfoiti pentru alte retete cu Torturi sectiunea Retete Torturi si Prajituri .

Ingrediente Blat Tort Buchet :

15 oua
15 linguri faina
15 linguri zahar
1 plic praf de copt

Ingrediente Crema Tort Buchet :
500 ml frisca Megle
400 ciocolata menaj

Ingrediente sirop pentru  blat :
2 linguri zahar
200 ml apa
1 esenta rom

Ingrediente Pasta de zahar:
10 g gelatina,
100 g ulei de palmier,
120 ml apa,
100 g amidon,
4 linguri miere de salcam,
1,300 kg zahar pudra margaritar,

Preparare Pasta de zahar:
Gelatina se amesteca cu apa si mierea si se lasa la hidratat cam 10 min.Dupa care se pune pe foc pana se dizolva fara sa dea in fiert.Se adauga uleiul de palmier si se omogenizeaza bine.Rasturnam compozitia intr-un castron ,adaugam 2-3 linguri de zahar pudra amestecat cu amidonul si omogenizam.Lasam sa  raceasca dupa care  incorporam zaharul pudra care in prealabil l-am cernut printr-o sita foarte deasa pentru a inlatura eventualele particule de zahar mai mari.Aceasta operatie de amestecare se poate face atat cu mana cat si cu ajutorul mixerului cu brat de framantat.La final pasta trebuie sa fie omogena nelipicioasa si elastica. Daca ati terminat cantitatea de zahar si pasta nu are aceasta consistenta mai adaugati cate putin pana ce o aduceti la aceasta forma. Se pune la frigider pentru 24 ore. Se tine la temperatura camerei cu doua ore inainte de a  folosi pasta de zahar.

Preparare Blat Tort Buchet :

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se spumeaza cu 15 linguri de zahar. Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare (cat se ia intre doua degete). Se amesteca galbenusurile cu albusurile (spumate) apoi se adauga treptat faina in care amestecam  si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace  in cuptorul preincalzit . Se incearca blatul cu o scobitoare si daca nu se prinde aluat de el blatul este copt. Se scoate din cuptor se lasa la racit in forma apoi se scoate si se indeparteaza hartia de copt. Lasam sa raceasca bine apoi taiem blatul sub forma de buchet si apoi se taie blatul de  in 3 parti.

Preparare Crema Tort Buchet :
Pe baie de aburi punem un vas mai adanc in care vom pune frisca si ciocolata de menaj si lasam la incalzit pana toata ciocolata este topita. Se da la rece pentru circa 12 ore(la frigider). Crema este de preferat a se pregati cu o zi inainte de asamblarea tortului. Crema de ciocolata se vas puma cu ajutorul mixerului si lasam la rece pentru circa 30 minute.

Preparare sirop :
Caramelizam 2 linguri de zahar si turnam peste 200 ml apa. Lasam pe foc pana  caramelul se topeste . Lasam la racit si adaugam apoi esenta de rom.

Asamblare Tort Buchet :

Insiropam baza (blatul) cu siropul de zahars ars cu rom, punem un rand de crema, blat ce vine din nou insiropat , crema si acoperim cu ultima parte de blat pe care il vom insiropa.  Lasam putina crema deoparte pentru a acoperi suprafata tortului si marginile in strat subtire.
Pasta de zahar il intindem si acoperim tortul. Din restul de pasta de zahar modelam flori si frunzulite pe care le vom lipi pe suprafata tortului.

Tort Buchet Sa aveti spor la prajiturit !

Comentarii recente

  • dana

    01/08/2013 at 10:26

    fabulos!
    toata stima.

    • Dana

      02/02/2014 at 16:01

      la unele retete de crema am vazut o cantitate mai mare de frisca,la altele cantitatea de ciocolata e mai mare sau egala cu frisca.
      influenteaza oare calitatea/consistenta/gustul cremei?
      multumesc anticipat pt raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram