Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Ingrediente blat:
8 oua,
6 linguri faina,
2 linguri cacao,
8 linguri zahar,
1/2 plic praf de copt,
1 praf de sare,

Ingrediente crema:
5 galbenusuri de ou,
4 linguri faina,
zeama stoarsa de la 2 portocale,
500 ml lapte,
200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia),
coaja rasa de la o portocala,
400 ml frisca Megle,

Ingrediente sirop:
4linguri zahar,
1 esenta portocala(fiola),
300 ml apa,

Ingrediente glazura ciocolata:
400 g ciocolata menaj,
2-3 linguri lapte,
1 lingurita unt,

Ingrediente pasta zahar:
500 g zahar praf,
1 albus de ou,
2 linguri miere de albine,

Preparare blat:
Separam ouale. Galbenusul impreuna cu zaharul se spumeaza. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile spumate se adauga treptat la albusul batut si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem 6 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt si 2 linguri cu cacao. Adaugam treptat la compozitia de ou si amestecam pana se omogenizeaza. Tapetam o forma de tort detasabil cu hartie de copt, peretii ii ungem in strat subtire cu putin ulei sau unt si tapetam cu faina. Turnam compozitia de piscot in forma si o punem la copt in cuptorul preincalzit.

Preparare crema portocala:
Intr-o cratita punem 5 galbenusuri de ou , 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de preferinta fiecaruia),4 linguri faina, si coaja de la o portocala rasa. Amestecam usor adaugand treptat laptele rece pana se omogenizeaza si zeama de la potocalele stoarse. Se pune la fiert pana se ingroase apoi il lasam la racit. Spumam frisca impreuna cu 1 lingura de smantana, apoi o adaugam la crema fiarta si racita.

Preparare sirop:
Caramelizam cele 4 linguri de zahar si adaugam 300 ml apa. Lasam la racit apoi adaugam si esenta de portocala(fiola).

Preparare glazura ciocolata:
Pe baie de aburi topim ciocolata de menaj la care adaugam 2-3 linguri lapte (trebuie sa obtinem o compozitie fluida dar nu foarte curgatoare) si 1 lingurita unt.

Preparare pasta zahar
Zaharul pudra se mai macina o data si se cerne printr-o sita deasa.Mierea se incalzeste usor pana se subtiaza .Intr-un vas se pune zaharul cernut se adauga albusul de ou nebatut se mixeaza usor adaugand treptat mierea subtiata dar rece .Se framanta bine pana se obtine o pasta omogena si fina.Se modeleaza din ea ornamente dupa preferinta fiecaruia

Ansamblare:
Blatul racit se taie in 3 parti egale. Se aseaza baza tortului pe un platou si se insiropeaza. Se intinde deasupra un strat de crema, peste care vom aseza urmatorul blat pe care il vom insiropa din nou. Se intinde un nou strat de crema, dupa care punem capacul format din ultima parte de blat ce vine si el la randul sau insiropat. Ungem si pe exterior cu crema.
Deasupra turnam glazura de ciocolata. Ornam dupa preferinta fiecaruia.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram