Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Iepurasi si oute din aluat de muffins

Iepurasi si oute din aluat de muffins

Ingrediente Iepurasi si oute din aluat de muffins:
1 cana faina (cana sa fie de 250 ml)(totusi am cantarit pentru siguranta si au fost exact 200 g faina),
1/2 cana zahar (100 g),
1 fiola esenta vanilie,
1/4 lingurita praf de copt,
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingura si jumatate de cacao,
1/2 cana smantana,
1/4 cana apa,
60 g unt,
1 ou mare,
1 praf de sare,

Alte ingrediente:
2 albusuri ou,
zahar praf ,
cateva picaturi lamaie,
coloranti alimentari,

Preparare Iepurasi si oute din aluat de muffins:
Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate , mai precis faina, bicarbonatul, praful de copt , cacao, zaharul, sarea. Intr-un alt vas amestecam ingredientele lichide, mai precis untul topit, smantana , apa, fiola cu esenta de vanilie, oul si le amestecam. Ingredientele lichide le turnam la cele uscate si mixam pret de cateva minute pana se spumeaza putin apoi le turnam in formele unse cu unt pana la proba cu scobitoarea(la proba cand scoateti scobitoarea din aluat nu se prinde de ea nimic inseamna ca muffinsurile sunt coapte). Le lasam putin la racit si le scoatem din forme si le lasam la racit.
Intre timp pregatim glazura de zahar pentru a le orna in urmatorul fel: Intr-un vas punem cele 2 albusuri de ou la care adaugam zahar pudra cat sa obtinem o pasta mai grosuta la care adaugam si cateva picaturi de zeama de lamaie. Initial dam suprafata mufinns-ului cu glazura alba apoi restul o impartim in mai multe parti si adaugam coloranti alimentari cu care vom decora outele si iepurasii dupa preferintele copiilor nostrii sau a nepoteilor ….

2 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.