Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Iepurasi din aluat de cozonac

Ingrediente aluat:
600 g faina,
200 ml lapte,
200 ml frisca Megle sau Hulala,
1 ou,
1/4 lingurita sare,
3 linguri zahar,
30 g drojdie proaspata,
250 g rahat pentru umplut aluatul (optional sau puteti folosi stafide),
stafide pentru ochisorii iepurasului si botisor,
2 galbenusuri de ou pentru uns,

 Preparare:
Drojdia se dizolva in laptele caldut impreuna cu sarea si cele 3 linguri de zahar. Faina o punem intr-un vas si adaugam la ea 1 ou , laptele in care am dizolvat drojdia si frisca si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen ce nu se mai lipeste de peretii vasului. Lasam acoperit la loc caldut la dospit pana isi dubleaza volumul. In acest timp taiem circa 250 g rahat bastonase daca doriti ca iepurasii sa fie umpluti sau puteti umple aluatul cu stafide daca acestea va sunt mai mult pe plac sau daca nu vreti nici una nici alta pur si simplu renuntati si lasati aluatul neumplut.
Dupa ce luatul a crescut il rasturnam pe suprafata de lucru presarata cu faina si o impartim in 6 parti egale. Fiecare parte o impartim din nou in 2 astfel vom avea 12 parti.
Iata cum procedam pentru a obtine un iepuras :
Luam deoparte 2 parti de aluat. Intindem fiecare parte la aceeasi marime sub forma dreptunghiulara , le umplem cu rahat sau stafide (optional)

si rulam bastonasele dupa care le asezam ca in imaginea 1

Bastonasul asezat vertical il vom taia pe jumatate ca in imagine apoi partile rezultate le vom indoi peste partea de aluat ce este pus deasupra bastonasului vertical ca in imaginea 2

Acestea fiind facute nu ne ramane decat sa asezam ochisorii iepurasului care vor fi 2 boabe de stafide si botisorul ca in imaginea 3 si 4 de mai sus. Asezam iepurasii in tava tapetata cu hartie de copt(lasam spatiu intre ei caci ei vor mai creste…) si ii lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. In acest timp pornim cuptorul sa se incalzeasca si cand sunt dospiti ii vom unge cu galbenus de ou desupra si dam tava la cuptor pana acestia sunt frumos rumeniti.

Obtinem 6 iepurasi dragalasi din ingredientele date …

 

6 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *